Festivalul „J.S. Bach” va demara pe 4 aprilie

Festivalul Internaţional „Johann Sebastian Bach” se va desfăşura la Sala cu Orgă între 4 şi 10 aprilie curent, incluzând şapte concerte extraordinare, consacrate operei marelui compozitor şi organist german. Festivalul este organizat de Sala cu Orgă, în parteneriat cu Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Institutul Cultural Goethe şi Ambasada Germaniei, precum şi cu susţinerea Ambasadelor Ungariei şi Italiei la Chişinău. Evenimentul se desfăşoară sub patronajul doamnei Sanda Filat.

Festivalul va demara miercuri, 4 aprilie, cu un concert de cameră susţinut de Orchestra Naţională de Cameră, sub bagheta dirijorului Cristian Florea, invitat special fiind pianistul cu renume mondial Simone Pedroni din Italia. Programul acestei seri mai include și Concertul pentru trei viori, interpretat de Olga Semionova, Viorica Cheptene și Irina Caraghenova. Vineri, 6 aprilie, va avea loc un concert cu genericul „Copiii cântă Bach”. Duminică, 8 aprilie, în Ziua de Florii, veţi audia un recital de orgă susţinut de Laszlo Fassang, organist din Ungaria.

Festivalul se va încheia pe 10 aprilie, cu premiera „Pasiunile după Ioan”, în interpretarea Corului Național de Cameră, a Orchestrei Naționale de Cameră, a soliștilor Tatiana Costiuc, Liliana Marin, Serghei Pilipeţchi, Andrei Otean, Adrian Țâmpău, alături de care vor evolua și doi cântăreți din Germania, Hubert Mayer și Bernhard Hartmann, care vor interpreta rolurile Evanghelistului și al lui Iisus. Această creație va fi dirijată de maestrul Patrick Strub din Germania.

C.D

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)