Festivalul filmului american se lansează la Chişinău

Ambasada Statelor Unite ale Americii invită publicul din Moldova la cea de-a cincea ediţie a Festivalului filmului american, care se va desfăşura la Centrul cultural „Gaudeamus” în perioada 26 mai – 1 iunie 2011. Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

Ambasadorul SUA Asif Chaudhry va participa la deschiderea festivalului, care va avea loc pe 26 mai, ora 18:00. Mass-media este invitată.

Tematica ediţiei din acest an a Festivalului Filmului American este „filmul american clasic”. În cadrul Festivalului vor fi prezentate 13 filme clasice americane din anii 1940 şi până la lansări recente. Filmele au fost selectate să reflecte o gamă largă de genuri, inclusiv drame, comedii, filme de suspans şi filme pentru familie. Aceste filme au lăsat o amprentă nepieritoare asupra imaginarului colectiv, nu doar american, oferindu-ne incursiuni de neuitat în timp.

Programul festivalului poate fi găsit la Centrul cultural „Gaudeamus” sau pe pagina Ambasadei SUA la adresa: http://moldova.usembassy.gov şi pe pagina Facebook: https://www.facebook.com/U.S.EmbassyMoldova.

Toate 13 filme sunt prezentate în limba engleză cu subtitrare în limba română.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)