Fernando Torres, noul Figo!

SCANDAL // Toate detaliile despre trecerea spaniolului la Chelsea

Abramovici a dat lovitura. L-a cumpărat pe Torres, de la Liverpool, pentru 58,5 milioane de euro, cea mai mare sumă plătită vreodată pe un jucător de o echipă din Anglia. Atacantul spaniol, idol pe „Anfield” după sosirea sa de la Atletico Madrid în 2007, riscă însă să devină un nou caz Figo. Fotbalul britanic a luat-o razna. În ciuda faptului că Anglia, ca multe alte ţări, trece printr-o perioadă dificilă, perioada de mercato din această iarnă a însemnat stabilirea unui nou record: 262 milioane de euro cheltuite pe jucători. Adică cu 58 milioane peste precedentul record, stabilit în ianuarie 2008.

80 milioane pe Torres şi David Luiz

Luni după-amiază, Chelsea a prezentat rezultatele anului financiar 2010 şi a anunţat că a avut un flux de numerar pozitiv, 4,4 milioane de euro, pentru prima dată în era Abramovici. Miliardarul rus a făcut raportul cornet şi i-a dat foc, iar spre seară, cu câteva ore înainte de încheierea perioadei de transferuri, Chelsea era prima la cheltuieli, după ce topise 80 milioane de euro pe Torres şi David Luiz (Benfica).

7 goluri în 8 meciuri cu Chelsea

Cel mai mult a şocat transferul lui Torres, care şi-a declarat de nenumărate ori „dragostea” faţă de Liverpool. A fost primul fotbalist care a marcat 20 de goluri la sezonul de debut, după Robbie Fowler (1995-1996), apoi atacantul care a ajuns cel mai repede la 50 de goluri în tricoul „cormoranilor”. Atracţia lui Abramovici faţă de „El Nino” pare şi ea normală. Torres i-a marcat lui Chelsea şapte goluri în opt partide directe, inclusiv o „dublă” la ultima confruntare.

Fanii lui Liverpool i-au ars tricourile

Pentru Chelsea, lucrurile sunt clare. Şi-a cumpărat „inamicul” şi a pus mâna pe un atacant de rasă. Pentru Torres? E de înţeles că la 26 de ani, fiind campion european şi mondial cu Spania, s-a plictisit să aştepte performanţele (inexistente) la Liverpool. Atacantul susţine că mai are un singur obiectiv ca jucător. „Visul meu e să câştig Liga Campionilor. Sunt sigur că o pot face cu Chelsea”, a spus „El Nino”. Nu e de înţeles de ce a ales Chelsea şi nu o echipă mare din afara Angliei. Fanii lui Liverpool i-ar fi ars deja tricourile. Cel mai probabil, pe 6 februarie, îi vor arăta cât l-au iubit, la meciul direct de pe „Stamford Bridge”.

81 de goluri în 142 de meciuri în tricoul lui Liverpool, în toate competiţiile, a marcat Torres

91 de goluri în 249 de meciuri la Atletico, cealaltă echipă la care a mai evoluat, a reuşit Torres

26 de goluri în 81 de partide în naţionala Spaniei a marcat Torres