Fericirea stă în lucruri mărunte

Ramona, o prietenă, îmi spunea: „Eu sunt cu adevărat fericită atunci când el este fericit… Într-o relaţie, depind de fericirea lui, iar asta nu mă deranjează deloc! Am învăţat că fericirea unei relaţii merită orice sacrificiu, chiar şi suferinţa…”
Irina este cu adevărat fericită în momentul în care iubitul o priveşte în ochi şi îi vede o sclipire unică, îi zâmbeşte cald, o strânge în braţe şi îi spune că o iubeşte. „În acele momente, mă simt protejată, simt că nimic nu ni se poate întâmpla, că suntem doar noi doi şi îmi doresc să nu-mi dea drumul niciodată… Sunt fericită când mă sărută uşor pe frunte şi îmi zice că sunt frumoasa lui. Sunt multe alte momente în care mă face să fiu fericită şi să simt că într-adevăr sunt iubită. Cred că aceste momente sunt cele mai frumoase şi mai importante în viaţă. Când iubeşti şi eşti iubit e adevărată fericire”.
Atunci când spun că „fericirea vine din lucruri mărunte” nu te mint deloc! Chiar şi fericirea unui cuplu se construieşte din lucruri mărunte, pentru că acele gesturi aparent neimportante „cântăresc” infinit mai mult în comparaţie cu orice. Fericirea ne-o dăruim chiar noi, iar dacă nu am ştiut asta până acum, poate că ar trebui să învăţăm.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)