Fericirea adevărată o găseşti în dragoste

Zilele trecute, am avut o discuţie cu nişte prietene. Ne întrebam ce ne face cu adevărat fericite, ce ne împlineşte şi ce ne face inima să bată cu putere: o maşină puternică, o casă sau o vacanţă într-un loc exotic? Nu, nicidecum vreo chestie materială. Iubirea a avut câştig de cauză… Şi chiar nu cred că acest răspuns inspiră naivitate sau lipsă de maturitate.
„Pentru mine, mai important este să fii capabilă să iubeşti şi să fii iubită decât să câştigi marele premiu la loto. Banii, maşinile şi casele sunt doar nişte chestiuni materiale, care nu au nicio valoare, pentru mine cel puţin. Dragostea este mai presus de orice şi oricine. Cred cu tărie în asta”, se destăinuia Ana. Ea este implicată într-o relaţie, singura ei relaţie, de şapte ani şi consideră că această legătură o împlineşte şi o face fericită în fiecare clipă a existenţei ei. „Mă împlineşte şi mă face să zâmbesc de fericire la fiecare pas pe care îl fac. Asta e tot ce contează”, spune Ana, radiind de fericire.
Ioana, în schimb, nu a atins această „împlinire”. Încă… Spune că are un job ok, nu ceva extraordinar, este sănătoasă… „Poate ar trebui să mă mulţumesc, dar îmi doresc să fiu iubită, îmi doresc foarte mult acest lucru, uneori chiar cu disperare, şi simt că mă „sufoc” de atâta lipsă de afecţiune.” Oana îşi doreşte să poată spune: „L-am găsit! Ne-am găsit! Am găsit omul care să mă iubească şi eu să îl iubesc la rândul meu”. „Am ajuns la trista concluzie că este foarte greu să găseşti pe cineva alături de care să trăieşti fericită şi să fii împlinită. Tânjesc după iubire, după un zâmbet, după sărutul gingaş din fiecare dimineaţă şi după braţele care mă vor proteja de coşmaruri în fiece noapte”, îmi mărturiseşte Ioana, cu tristeţe în glas.
E uşor să spui: „Dar ce? Fericirea ta stă în mâinile unui bărbat? Nu poţi fi fericită fără el? Fericirea ţi-o faci singură!”. „Singură” este un cuvânt care doare chiar şi atunci când îl rosteşti, dar să mai şi simţi cum e să fii singură… Am învăţat că fericirea este reală numai atunci când este împărtăşită. Împărtăşită cu cel pe care îl iubeşti şi care te iubeşte… Cel pe care l-ai găsit, cel care te împlineşte şi te face să îţi doreşti să îţi petreci fiecare clipă cu el în gând.
„Eu sunt genul de om care ar pleca la Polul Nord pentru cel pe care îl iubesc. Miile de kilometri nu sunt şi nu vor fi niciodată un impediment pentru mine. Aş face orice şi am făcut multe în numele dragostei. Nu este o laudă, nu privesc aceste lucruri ca pe nişte sacrificii, ci ca pe o normalitate. Fac ceea ce simt, dar din păcate am avut nenorocul să dau peste persoane care au profitat pe seama acestor mişcări ale mele.”
Am suferit, am plâns, dar asta nu înseamnă că nu voi mai zbura cu avionul până în America, dacă va fi cazul. Acest sentiment „nebun” al dragostei mă împlineşte, mă face să simt că trăiesc. Îmi doresc să urlu de fericire: „L-am găsit pe el şi el m-a găsit pe mine! Sunt cea mai fericită fată din lume! Nimic altceva nu mai contează!”, îmi spune Bianca.
De cele mai multe ori, fericirea o găseşti în lucruri mărunte, iar dragostea te găseşte când nici nu te aştepţi şi nici nu ştii când vei spune: „L-am găsit! Sunt fericită şi împlinită!”. Ce trebuie să faci? Am învăţat că dacă îţi doreşti cu tărie ceva, ţi se poate întâmpla. Până atunci, trăieşte fiecare clipă şi fii sigură că „împlinirea” ta este aproape.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)