Fenomenalul Leo!

Al treilea El Clasico din ultimele 11 zile a adus puţin fotbal şi multe eliminări. Dacă Pepe a plecat la vestiare în minutul 61, Pinto, portarul de rezervă al Barcelonei, la pauză, şi Jose Mourinho n-au mai prins nici ei finalul pe băncile de rezervă. Decisiv a fost geniul lui Messi, cu o „dublă” în finalul partidei.

De la venirea lui Mourinho, „El Clasico” nu se mai joacă (doar) pe teren. Spectacolul e tot mai mult în afara gazonului. Şi tensiunea tot mai mare. „The Special One” a reuşit nu doar să strice o maşinărie care-i încânta pe mulţi, ci şi să-l scoată din sărite pe Guardiola, un tip în general liniştit. „Jose a câştigat de mult Liga Campionilor pentru ce se întâmplă în afara gazonului”, a replicat Guardiola. Dacă cineva s-ar fi aşteptat la altceva sub aspectul jocului, faţă de ultimele două întâlniri directe, meciul de miercuri n-a venit cu nimic în plus.

Mourinho: „Sper că într-o zi Guardiola să câştige o Ligă fără scandal!”

Antrenorul formaţiei Real Madrid, Jose Mourinho, calm dar vehement în acelaşi timp, a declarat că nu înţelege eliminarea lui Pepe la meciul cu FC Barcelona, pierdut cu scorul de 0-2, în Liga Campionilor. „Nu i-am spus nimic arbitrului, nu ştiu de ce am fost eliminat. Dacă le-aş spune lui şi celor de la UEFA ceea ce cred, cariera mea s-ar încheia astăzi. Vorbim de o echipă fantastică a Barcelonei. Această echipă nu are nevoie de ajutorul arbitrilor”, a declarat Mourinho.

„Am câştigat de două ori Liga Campionilor şi am câştigat pe teren, cu FC Porto, un club dintr-o ţară care în mod normal nu câştigă, şi cu Inter Milano, care nu mai câştigase de 50 de ani. Guardiola este un antrenor fantastic, dar a câştigat LC (în 2009) pe care mie mi-ar fi fost ruşine s-o câştig, cu scandalul contra celor de la Chelsea. Şi dacă va câştiga şi în acest an, va fi cu scandalul de pe Bernabeu. Sper că va câştiga într-o zi o LC curată, fără scandal”, a adăugat Mourinho.

Guardiola: „Este un mare noroc să avem un jucător precum Messi!”

Guardiola a refuzat să comenteze declaraţiile lui Jose Mourinho după meciul cu Real Madrid, preferând să-şi felicite jucătorii şi în special pe Lionel Messi. „Am făcut un meci foarte bun. Este un mare noroc să avem un jucător precum Messi. Are doar 23 de ani şi este deja al treilea cel mai bun marcator din istoria Barcelonei. Este enorm”, a declarat Guardiola, care a precizat că echipa sa nu se consideră calificată în finală.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)