Femeile nu mai caută bărbaţi puternici

Femeile din statele dezvoltate sunt atrase de bărbaţi cu trăsături feminine, motiv pentru care staruri ca Johnny Depp şi Orlando Bloom sunt în topul preferinţelor. O arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Aberdeen, citat de „The Telegraph”. Conform acestuia, reprezentantele sexului frumos nu trebuie să-şi mai facă griji legate de supravieţuire şi, în consecinţă, nu mai sunt nevoite să-şi aleagă partenerul cel mai puternic, ci pot să se îndrepte către cel mai frumos. Aşadar, adio cu zicala: „Bărbatul trebuie să fie puţin mai frumos ca dracul”.

În cadrul studiului au fost analizate preferinţele a 4.500 de femei, provenind din 30 de ţări din Europa, America de Nord, America de Sud, Australia şi Noua Zeelandă. Femeile aveau vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani, erau heterosexuale şi şi-au declarat preferinţele asupra a 20 de chipuri de bărbaţi. Li s-au arătat câte două imagini ale aceluiaşi chip, dar una din fotografii era uşor alterată astfel încât erau subliniate trăsăturile masculine, iar cealaltă – trăsăturile feminine. Cercetătorii au corelat apoi preferinţele cu statisticile sistemelor de sănătate, furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Am descoperit că femeile din ţări ca Brazilia, Argentina şi Mexic, unde sistemul de sănătate este mai şubred, sunt mai atrase de feţele masculine decât femeile din ţări ca Belgia şi Suedia, care au o rată a mortalităţii mai scăzută şi o speranţă de viaţă mai mare”, a declarat autorul studiului, psihologul Lisa DeBruine. Dr. Ben Jones, care face parte din echipa de cercetare, a declarat că „descoperirile par să arate că preferinţele pentru diferite tipuri de bărbaţi în diferite părţi ale lumii sunt legate de diferenţele din domeniul sănătăţii”.
Cercetătorii au identificat aşadar o legătură directă între calitatea serviciilor de sănătate din ţările de provenienţă ale subiecţilor şi modul în care şi-au ales partenerii. În ţările cu un sistem de sănătate bine pus la punct, femeile ar alege mai degrabă un bărbat cu trăsături feminine. În Suedia, ţara care are cel mai bun sistem de sănătate, 68% dintre femeile chestionate au declarat că preferă bărbaţii „efeminaţi”. De cealaltă parte, în Brazilia, ţara cu cel mai prost sistem de sănătate, 55% dintre reprezentantele sexului frumos preferă „masculinitatea”.

Pornind de la aceste premise, cercetătorii au conchis că dezvoltarea sistemului de sănătate din ţările occidentale a ajuns la un asemenea nivel încât tinerele nu trebuie să îşi mai facă griji cu privire la şansele de supravieţuire şi de reuşită ale copiilor lor. În consecinţă, s-au reorientat către bărbaţi cu alură efeminată.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)