Femeile din AMN poartă grija ţării

În ajunul Zilei Internaţionale a Copilului, Organizaţia de Femei a Partidului Politic „Alianţa Moldova Noastră” – după ce a organizat o conferinţă naţională, unde a fost pus în discuţie rolul femeii în societate şi implicarea sa în diversele domenii ale vieţii sociale şi politice – a oferit, în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet, dulciuri, jucării şi păpuşi tuturor copiilor din preajmă.

Preşedinta Organizaţiei Naţionale de Femei a Partidului Politic „Alianţa Moldova Noastră”, Natalia Ciobanu, a spus că la conferinţă au fost aleşi 528 de delegaţi din Moldova, dintre care 142 sunt medici, 184 – profesori, 84 – jurişti, 19 femei din business etc.

Potrivit ei, în cadrul conferinţei au fost făcute nişte modificări în Regulamentul Organizaţiei de Femei a partidului Politic AMN, importante pentru Organizaţia de Femei a Partidului Politic AMN. S-a modificat structura Organizaţiei de Femei şi anume a fost introdus un birou coordonator în componenţa acesteia.

De asemenea s-a modificat punctul 2, 3 din Regulamentul pentru termenul de alegere a preşedintelui Organizaţiei de Femei, care va fi ales pe o perioadă de patru ani în cadrul Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Femei a Partidului Politic „Alianţa Moldova Noastră”.

„Punctul forte în rezoluţia adoptată de către Organizaţia de femei este lucrul de bază cu femeile pentru promovarea în funcţiile de conducere la nivel de partid şi la nivel de ţară, precum şi problemele de bază din învăţământ, protecţia socială a mamei şi copilului, şi drepturile omului. Cea mai bună propunere la conferinţă a fost cea de a crea un centru de sănătate pentru femei – nu numai pentru sănătatea fizică, dar şi pentru susţinerea morală, asistenţa socială şi juridică”, a mai spus preşedinta organizaţiei.

Delegaţii Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Femei a Partidului Politic AMN au constatat că deşi Moldova se numără pe lista ţărilor în care funcţiile de prim-ministru şi preşedinte al parlamentului au fost deţinute de o femeie, totuşi femeile rămân nereprezentate în structurile decizionale ale statului.

Potrivit lor, femeile din Moldova se implică activ în politică, muncind pentru partidele din care fac parte, dar constată cu regret că ele nu sunt reprezentate şi nici promovate în structurile de conducere ale partidelor şi pe listele electorale, pe locuri eligibile.

Drepturile femeii continuă să rămână o problemă actuală. Situaţia femeii în societate este agravată şi de consecinţele crizei economice, de problemele profesionale şi angajarea în câmpul muncii, promovarea redusă în funcţii de înaltă responsabilitate pentru că ea are în grija sa familia, educaţia copiilor, deseori fiind şi întreţinătorul principal. În această situaţie, Organizaţia de Femei a Partidului Politic AMN pledează pentru egalitatea şanselor în RM şi va acţiona pentru ridicarea statutului social al femeilor şi consolidarea mecanismelor legale ce vizează asigurarea egalităţii genurilor.

Marcela Munteanu

PP

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)