Femeile au la fel de multe vise erotice ca şi bărbaţii

FANTEZII // Ele se visează cu actuali sau foşti, iar ei – cu două femei

Bărbaţii ar putea petrece mai mult timp decât femeile gândindu-se la sex. Însă cercetătorii americani au constatat că femeile au vise erotice la fel de des ca şi bărbaţii. Aceasta este concluzia cercetătorilor de la Universitatea din Montreal, Canada.
Concluzia respectivă contrazice rezultatele sondajelor realizate până acum, potrivit cărora, doar 10 la sută dintre femei au vise fierbinţi. „Toate femeile au astfel de vise. În fiecare noapte visăm, dar problema este că a doua zi nu ne aducem aminte toate visele sau faptul că am visat”, spune psihologul Antonio Zadra, autorul cercetării.
În această perioadă de monitorizare, specialiştii au constatat că o persoană are, în medie, 3 500 de vise, din care opt la sută au fost vise erotice.
Mai mult, investigaţia mai arată că participantele la studiu au adesea vise erotice cu personalităţi din viaţa politică, actori sau cântăreţi. În acelaşi timp, în 20 la sută din visele erotice, femeile sunt alături de actualul iubit, iar în 15 la sută din cazuri acestea întreţin raporturi intime cu fostul partener. În plus, studiul mai arată că foarte puţine femei visează la necunoscuţi, iar un procent şi mai mic se imaginează făcând sex împotriva voinţei lor. Nici sexul în grup nu apare frecvent în visele femeilor.
Bărbaţii au vise fierbinţi cu două femei

De partea cealaltă, bărbaţii se „întâlnesc” cu partenerele în doar 14 la sută din visele lor erotice. Cel mai des întâlnite vise fierbinţi ale bărbaţilor, respectiv 90 la sută, conţin scene de sex în care apar cel puţin două partenere.
Mai mult, în 70 la sută din visele bărbaţilor, femeile sunt cele care îi incită, iar aceştia nu trebuie să facă nimic pentru a atrage atenţia sexului frumos.
În plus, patru la sută din subiecţi au reuşit să aibă orgasm în timpul unui vis erotic. „Atât femeile, cât şi bărbaţii au vise erotice cu poziţii sexuale neîncercate în viaţa reală, cu sex în locuri publice sau cu partide de amor interzise”, spune psihologul Zadra. Specialistul completează că aceste vise nu reprezintă deviaţii ale comportamentului, ci sunt pur şi simplu reacţii fizice normale. Şi asta atâta timp cât nu sunt transpuse de fiecare dată în realitate, deoarece există vise care prezintă scene violente sau viol. „De cele mai multe ori, în visele erotice adoptăm un comportament diferit faţă de cel de zi cu zi. Bărbaţii sunt râvniţi de toate femeile din jur, în timp ce reprezentantele sexului frumos visează că ele sunt în centrul atenţiei”, explică psihologul Zadra.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)