FC Zimbru, în cădere liberă

FOTBAL // „Dacii” defilează în Divizia Naţională

FC Zimbru riscă să rămână în afara cupelor europene al doilea an consecutiv. „Zimbrii” lui Ivan Tabanov au pierdut cu 0-1 meciul cu FC Milsami Orhei, rămânând pe locul şase în Divizia Naţională.

Echipă de pluton

La fiecare început de sezon, cei de la FC Zimbru spun că au drept obiectiv titlul de campioni şi cucerirea Cupei Moldovei. Însă, după câteva etape, visurile lor se spulberă ca o construcţie de lego. Şefii FC Zimbru se bazează de ani buni pe propriile talente, însă politica aceasta s-a dovedit a fi falimentară. În ultimii trei ani, foştii campioni au pierdut mai mulţi jucători din propria pepinieră. Aceştia au plecat mai mult pe gratis, iar în locul lor au promovat jucători de la echipa a doua. Aşa că revirimentul mult aşteptat întârzie.

FC Zimbru putea urca în clasament în ultima etapă de campionat pentru că FC Milsami era concurenta lor directă pentru poziţia a cincea. Meciul a fost echilibrat, fiecare echipă a avut şansa să câştige meciul. Totuşi mai norocoşi şi mai insistenţi au fost cei de la FC Milsami care au marcat golul victoriei printr-un fost jucător al FC Zimbru, Ghenadie Olexici.

Antrenorul principal al FC Milsami, Ştefan Stoica, a menţionat că este o victorie importantă şi că echipa sa şi-a îndeplinit unul din obiective. „O victorie foarte importantă pentru noi. Ambele echipe au acelaşi potenţial şi ambiţii. Eram obligaţi să câştigăm acest meci şi am reuşit să facem acest lucru. Astfel, ne-am îndeplinit un obiectiv”, a spus Stoica.

La rândul său, Ivan Tabanov a menţionat că a fost un meci tensionat, cu o mulţime de ocazii de ambele părţi. „Şi noi, şi gazdele am avut şanse de a înscrie doar că Milsami a profitat de o greşeală de neiertat a portarului nostru”, a precizat Tabanov.

Orbu – Academia UTM, 3-1

„Dacii” lui Igor Dobrovolski continuă să defileze în Divizia Naţională. Aceştia s-au impus în faţa „studenţilor” de la Academia UTM prin golurile marcate de Ghenadie Orbu. Scundul atacant al FC Dacia a deschis scorul în minutul patru şi a majorat avantajul echipei sale în minutele 27 şi 56.
Orbu a ajuns la cota nouă, ocupând locul doi în clasamentul golgheterilor Diviziei Naţionale. Acum „dacii” se pregătesc minuţios de derbiul cu FC Sheriff care va avea loc etapa următoare. Aceştia speră că vor continua seria de victorii.

„Viespile” vor pe primul loc

La rândul său, campiona FC Sheriff a câştigat meciul din deplasare cu FC Nistru, scor 3-0. Golurile au fost marcate de Tarhnişvili şi Erokin, de două ori. „Viespile” păstrează şanse minime de a prinde un loc în primăvara Europa League. Din acest motiv, acestea sunt concentrate pentru cele două meciuri din Divizia Naţională rămase de disputat în 2010. În ultimii ani, FC Sheriff a terminat turul de campionat pe prima poziţie. Şi acum, pe ultima sută de metri, vor să îndrepte lucrurile. Pentru aceasta, FC Sheriff are nevoie de victorie în meciul de pe teren propriu cu FC Dacia. În acelaşi timp, „dacii” se pot mulţumi şi cu un rezultat de egalitate pentru a rămâne până în primăvară pe primul loc.

În celelalte meciuri ale etapei, s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Găgăuzia – FC Costuleni 0-3; FC Olimpia – FC Dinamo 1-0; Iskra – Sf. Gheorghe 4-0 şi FC Tiraspol – FC Rapid 1-0.

În clasament conduce FC Dacia – 36 puncte, FC Olimpia – 34, FC Sheriff – 33, Iskra – 33, FC Milsami – 32, iar FC Zimbru – 27 puncte.

Vitalie Hadei