FC Sheriff, tot mai aproape de turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Campioana FC Sheriff i-a învins cu 1-0, în deplasare, pe armenii de la Ulisses în prima manșă a turului doi preliminar Champions League şi are şanse să ajungă în turul trei preliminar.

Chiar dacă au învins în deplasare şi nu au încasat gol, campionii nu au avut un meci uşor cu armenii. Gazdele au început agresiv meciul şi au fost foarte aproape de a deschide scorul, doar că s-a opus portarul Vladislav Stoianov.

„Viespile” au echilibrat meciul. Extrema dreaptă, Serghei Gheorghiev, a ieşit sungur în faţa portarului advers şi…  a ratat. Gheorghiev a fost apoi imitat de colegul său din atac Darwin Rios, care a lovit bara.

În repriza secundă, acelaşi Gheorghiev s-a revanşat în faţa coechipierilor şi a marcat un gol norocos după ce mingea a ajuns la picioarele sale în urma unui corner. „Meciul ar fi putut fi mai uşor pentru noi dacă am fi reuşit în prima repriză să marcăm din cele două ocazii foarte bune. Recunosc că am marcat un gol norocos, deoarece mingea a ajuns din întâmplare la mine. Oricum, sunt foarte fericit că am marcat în deplasare. Acasă vom juca mult mai agresiv şi vom încerca să marcăm mai mult”, a spus eroul meciului Gheorghiev.

La rândul său, antrenorul Milan Milanovici este mai precaut în ceea ce priveşte declaraţiile. „Am câştigat meritat, dar încă nu putem spune că suntem calificaţi. S-a jucat abia prima repriză, a doua va fi la Tiraspol. Avem un oarecare avantaj, asta ne dă speranţe. Acasă vom juca aşa cum o facem de obicei. Adică vom ataca mai mult şi vom încerca să-i bucurăm pe suporterii noştri”, a punctat sârbul de pe banca FC Sheriff.

600 de mii de euro pentru cluburile moldoveneşti

UEFA a acordat cluburilor din Republica Moldova în jur la 600 de mii de euro pentru evoluţia din sezonul trecut în cupele europene. Asta în condiţiile în care echipele FC Dacia, FC Sheriff, Iskra-Stal şi FC Milsami au fost eliminate din primele tururi preliminare ale Ligii Campionilor, respectiv Europa League. Cei 600 de mii de euro vor fi repartizaţi celor patru echipe de Federaţia Moldovenească de Fotbal.

Pentru evoluţia din sezonul 2012/2013 al cupelor europene echipele noastre vor primi mult mai mulţi bani de la UEFA. Asta pentru că FC Dacia şi FC Zimbru s-au calificat deja în turul doi preliminar al Europa League, iar FC Sheriff este foarte aproape de a se califica în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

FC Sheriff rămâne în continuare recordmană în ceea ce priveşte banii primiţi de la UEFA. Tiraspolenii au încasat peste cinci milioane de euro în sezoanele 2008/2009 şi 2009/2010, atunci când a ajuns în grupele Europa League. (V.H.)