FC Sheriff speră să aibă şansă în meciul cu BATE

DIVIZIA NAŢIONALĂ // Tiraspolenii sunt la un singur punct în urma liderului FC Dacia

FC Sheriff are un moral foarte bun înaintea meciului cu BATE Borisov din grupele Europa League. „Viespile” au câştigat meciul cu FC Tiraspol, scor 3-0, iar acum se gândesc doar la returul cu BATE, ultima şansă de a prinde calificarea în primăvara europeană.

Chiar dacă scorul arată că meciul a fost uşor, FC Sheriff a muncit mult pentru această victorie. Franca, Balima şi Volkov şi-au creat o mulţime de ocazii în prima repriză, însă portarul FC Tiraspol, Juric, a fost la înălţime. Certaţi la pauză de Andrei Sosninţki, sheriffii au ieşit mai motivaţi pe teren. Mijlocaşul Serghei Gheorghiev a reuşit să deschidă scorul în minutul 49. După ce au marcat primul gol, campionii s-au mai domolit, dar au prestat un joc mult mai bun. În minutul 67, mijlocaşul Balima a decis să şuteze de la 25 de metri şi mingea a ajuns direct în plasă. În minutul 71, Vladimir Volkov a fost faultat în careu, tot el a transformat lovitura de la 11 metri.

FC Sheriff a urcat pe locul doi în DN

Campionii au câştigat ultimele două meciuri din campionatul intern. Drept rezultat, au urcat pe locul doi în Divizia Naţională, cu 29 de puncte. Tiraspolenii sunt la un singur punct în urma liderului FC Dacia. FC Sheriff poate trece pe primul loc pe 20 noiembrie, când va întâlni echipa lui Igor Dobrovolski.

Speră că vor avea şansă în Belarus

Campionii nu-şi explică nici după două săptămâni cum au putut pierde, pe teren propriu, meciul cu BATE Borisov, având în vedere faptul că l-au dominat. Jucătorii FC Sheriff consideră că scorul trebuia să fie de 3-1 în favoarea lor şi doar neşansa a făcut ca tabela să arate 1-0 în favoarea beloruşilor. „A fost un rezultat nedrept, dar asta e. Ei au acumulat trei puncte, iar noi – zero. Oricum, avem meciul de joi, unde putem să ne revanşăm în faţa fanilor”, a spus portarul Vladislav Stoianov.

Erokin vrea o calificare în play-off-ul Europa League

Rusul Aleksandr Erokin care ar putea ajunge în sezonul viitor la o echipă din Rusia vrea să-şi treacă în CV o calificare în primăvara europeană. „Nu am avut noroc în meciul de la Tiraspol, însă mai avem de disputat trei meciuri. Mai sunt nouă puncte în joc, iar noi trebuie să luăm cât mai multe. Am demonstrat că putem juca cu orice adversar, dar stăm un pic mai prost la finalizare. Am învăţat din greşeli şi mergem siguri la Minsk. Mai avem şanse de calificare şi trebuie să le jucăm până la capăt”, a menţionat mijlocaşul Erokin.

Brankovic: „Să realizăm ocaziile pe care le avem”

Acelaşi optimism este împărtăşit şi de fundaşul Vladimir Brankovic. „Păstrăm şanse de calificare, dar este important să realizăm ocaziile pe care le creăm. În meciul tur, am fost lipsiţi de şansă. BATE şi-a creat două ocazii şi a marcat un gol. Trebuie să jucăm la fel de curajos şi în meciul din deplasare şi totul va fi bine”, a precizat Brankovic.

Dinamo Kiev şi-a revenit după umilinţa administrată de FC Sheriff

BATE Borisov a ratat şansa de a deveni campioană cu câteva etape înainte de finalul campionatului. Adversarii sheriffilor au terminat la egalitate meciul cu Torpedo, scor 1-1, însă cel mai important l-a pierdut pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi. Atacantul Artiom Konţevoi s-a accidentat grav şi va fi indisponibil până la finele anului.

Dinamo Kiev şi-a revenit după înfrângerea cu FC Sheriff, stabilind un record în campionatul intern. Şevcenko&Co s-au impus cu scorul de 9-0 în faţa Ilicioveţ, Artiom Milevski a înscris patru goluri. Fosta campioană a Olandei, AZ, a câştigat cu 2-1 partida cu Feyenoord.

Meciul dintre BATE Borisov şi FC Sheriff va avea loc pe 4 noiembrie, începând cu ora 20.00. Meciul se va juca pe stadionul „Dinamo” din Minsk.

Vitalie Hadei