FC Sheriff şi FC Olimpia, cu un pas în finala Cupei Moldovei

Deţinătoarea Cupei, FC Sheriff, a învins-o cu 1-0 pe Iskra Staly şi este cu un pas în finala competiţiei. În cealaltă semifinală, FC Dacia a cedat cu 1-0, pe teren propriu, în faţa FC Olimpia.

Partida jucată pe una din arenele secundare ale Complexului „Zimbru” din capitală a fost plictisitoare. Cele două formaţii au jucat de-a latul terenului, fără a dori să marcheze. Pe durata celor 90 de minute, au existat două ocazii clare de a marca, câte una pentru fiecare formaţie, în ambele cazuri balonul a lovit bara.

Meci vândut?

Singurul gol al meciului a fost marcat de mijlocaşul rus Vitalie Sidorov în minutul 84. Surprinzător, dar jucătorul rus, alături de un alt coechipier, a rămas nemarcat în centrul careului. În minutele 75-80, mai mulţi suporteri ai „dacilor” au părăsit stadionul în semn de protest faţă de clubul favorit, deoarece meciul şi chiar calificarea a fost vândută. Chiar înaintea acestei partide se zvonea că FC Olimpia va ajunge în finală în urma unei înţelegeri cu FC Dacia, iar Iskra-Staly va accede în ultimul act pe acelaşi drum – înţelegerile culiselor.

 

Sosniţki: „Calificare încă se joacă”

 

FC Sheriff a câştigat meciul de pe teren propriu cu Iskra-Staly printr-un gol marcat de Balima în minutul 14. Totuşi antrenorul „sheriffilor”, Andrei Sosniţki, rămâne precaut, spunând că mai este meciul retur, iar echipa sa a luat doar o opţiune – calificarea.

„Meciurile de cupă se deosebesc de cele din campionatul intern, a fost dificil să-i învingem pe cei de la Iskra. Jucătorii au fost nervoşi, mai ales că veneam după o înfrângere cu FC Zimbru, însă, în cele din urmă, ne-am atins obiectivul. Nu pot spune că sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor mei, dar rezultatul contează. Calificarea se joacă în continuare, chiar dacă ne-am impus cu 1-0 pe teren propriu”, a spus Sosniţki.

Meciurile retur din semifinalele Cupei Moldovei se vor disputa pe 4 mai, marea finală va avea loc pe 26 mai. (V.H.)