FC Sheriff şi FC Olimpia, ca şi calificate în semifinalele Cupei Moldovei

Campioana FC Sheriff şi FC Olimpia sunt ca şi calificate în semifinalele Cupei Moldovei Orange după ce în meciurile tur din sferturi s-au impus în faţa FC Tiraspol şi, respectiv, în faţa Academiei UTM. În acelaşi timp, FC Dacia, Iskra, FC Rapid şi surpriza FC Cahul vor lupta pe 24 noiembrie pentru celelalte două locuri în semifinalele competiţiei.

FC Sheriff a tremurat serios pentru a câştiga cu 3-2 partida cu FC Tiraspol. Viespile au încasat primul gol în minutul 21 şi le-a trebuit să alerge 20 de minute pentru a egala prin Erokin. Aceştia nu au reuşit să se bucure pentru golul marcat pentru că, la doar o minut diferenţă, au încasat cel de-al doilea gol. Văzând că gluma se îngroaşă, galben-negrii au pus presiune pe poarta FC Tiraspol, iar Erokin şi-a trecut în cont dubla în minutul 80. Senegalezul Diedhiou a reuşit golul victoriei trei minute mai târziu, iar echipa sa este cu un pas în semifinalele competiţiei.

FC Cahul – 2005, surpriza competiţiei

După ce a eliminat-o pe FC Zimbru, FC Cahul – 2005, unica echipă din Divizia A prezentă în sferturile cupei, a făcut-o să tremure şi pe FC Dacia. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar în returul de la Chişinău se poate întâmpla orice.

Cahulenii se simt ca peştele în apă pe terenul lor. Asta pentru că gazonul este într-o situaţie deplorabilă, iar echipele din Divizia Naţională sunt obişnuite să joace pe terenuri mult mai bune. Dacii nu au vrut să repete greşeala celor de la FC Zimbru şi i-au luat în serios pe jucătorii inimoşi ai FC Cahul. Primele zece minute pe teren a existat doar o singură echipă – FC Dacia care a încercat să se impună prin mobilitatea jucătorilor săi şi să înscrie un gol rapid. Dar seria de pase şi posesia prelungită aşa şi nu a produs nicio fază notabilă la poarta lui Eugen Gorbunov. Bara transversală i-a salvat pe cahuleni pe finalul primei reprize, după lovitura puternică cu capul a lui Oleg Molla.

În repriza secundă, cei de la FC Cahul au fost mult mai determinaţi în atac, dar nu au reuşit să-i surprindă pe daci. Cei care au creat faze periculoase au fost jucătorii FC Dacia. În minutul 65, Vladimir Dragovozov l-a servit pe Victor Bulat, dar şutul ultimului a fost blocat de un fundaş. Apoi, Molla a încercat o foarfecă, dar şi de această dată mingea a trecut pe lângă poarta cahulenilor. Acelaşi Bulat putea deveni eroul meciului, însă şutul său a fost prea slab pentru a-l învinge pe Gorbunov.

În celelalte meciuri din sferturi s-au înregistrat următoarele rezultate: Iskra – FC Rapid 1-1, FC Olimpia – Academia UTM 2-0. Meciurile retur vor avea loc pe 24 noiembrie. (V.H.)