FC Sheriff se BAT(E) pentru un loc în primăvara europeană

Fotbaliştii de la FC Sheriff au un moral bun înainte de meciul decisiv cu BATE Borisov, din cadrul grupelor Europa League. Tiraspolenii au reuşit să câştige ultimul meci din Divizia Naţională cu FC Milsami, scor 2-0, iar acum sunt concentraţi pentru partida cu BATE. Un succes cu echipa din Belarus ar mări şansele echipei noastre să acceadă, în premieră, în primăvara europeană.

„Sheriffii” au înregistrat două rezultate de egalitate în partidele contra celor de la FC Zimbru şi FC Rapid, iar meciul cu FC Milsami însemna foarte mult în economia clasamentului Diviziei Naţionale. Un eşec împotriva celor de la FC Milsami, o echipă foarte incomodă, îi arunca pe cei de la FC Sheriff până pe locul nouă în clasament. Antrenorul Andrei Sosniţki şi-a dorit foarte mult victoria nu doar pentru cele trei puncte puse în joc, ci şi pentru moralul echipei.

Fotbaliştii din Orhei au vrut să arate că îşi vor vinde scump pielea în meciul cu FC Sheriff, dar au rezistat doar jumătate de oră. În minutul 34, letonul Edgars Gauracs s-a descurcat foarte bine în faţa unui fundaş advers şi i-a oferit o pasă foarte bună rusului Erohin, care nu a avut probleme să împingă mingea în poartă.

Gauracs s-a adaptat la echipa tiraspoleană

Gauracs a vrut să-i convingă, odată în plus, pe şefii echipei tiraspolene că nu au dat banii degeaba şi că merită un loc de titular şi în partidele din Europa League. Acesta a şutat puternic, iar mingea se ducea sub bară, doar că portarul echipei adverse şi-a salvat echipa. Portarul lui FC Milsami, Mihai Moraru, nu a mai putut face nimic la şutul senegalezului Andre Diedhiou, care a ridicat scorul la 2-0 în minutul 51. Sârbul Vladimir Volkov putea să ridice scorul la 3-0, dar pe final a trimis mingea pe lângă poarta apărată de Moraru.

Sosniţki: Aveam nevoie de această victorie ca de aer

FC Sheriff a câştigat, dar antrenorul a fost mulţumit de rezultat şi de cele trei puncte, mai puţin de jocul echipei sale. „Aveam nevoie de această victorie ca de aer, mai ales când priveam în clasament. În plus, jucătorii trebuia să aibă încredere în forţele lor înainte de meciul cu BATE din Liga Europei. A fost un meci echilibrat, şi nu cum îmi doream eu, dar importante sunt punctele”, a spus Sosniţki.

Franca şi Fred nu vor juca cu BATE

Chiar dacă echipa sa a câştigat meciul cu FC Milsami şi a urcat până pe locul patru în Divizia Naţională, antrenorul din Belarus are probleme înaintea jocului cu conaţionalii săi. Brazilienii Jimmy Franca şi Nelson Fred sunt accidentaţi şi nu vor putea juca cu BATE, iar Andre Diedhiou se resimte după meciul cu FC Milsami. Dacă în privinţa lui Diedhiou sunt şanse să se refacă până la ora meciului, atunci atacantul Franca şi mijlocaşul la închidere Fred – nu vor putea juca. „Accidentarea lui Diedhiou nu este aşa de gravă. Cred că va fi apt de joc pentru meciul cu BATE. În acelaşi timp, pot să spun că Franca şi Fred nu vor juca joi”, a spus antrenorul.

Dacă BATE(m), atunci putem visa la calificare

FC Sheriff a acumulat trei puncte după primele două meciuri din Europa League, iar meciul de pe teren propriu cu BATE Borisov, care ocupă primul loc în Grupa E, este capital pentru tiraspoleni. În cazul unei victorii, FC Sheriff ar urca pe primul loc în grupă, iar şansele de calificare ar creşte substanţial. „Dacă ne uităm pe clasament, putem deduce că meciul cu BATE este foarte important. Dubla cu BATE va pune punctele pe I în privinţa perspectivelor noastre de calificare”, a precizat Andrei Sosniţki.

Meciul dintre FC Sheriff şi BATE Borisov va avea loc joi, 21 octombrie, începând cu ora 22.05.

FC Dacia, lider alături de Iskra Staly

Oţelarii de la Iskra nu s-au putut impune în faţa studenţilor de la Academia UTM, scor 0-0, iar de acest lucru au profitat cei de la FC Dacia, care au egalat liderul în clasamentul Diviziei Naţionale. „Dacii” s-au impus în faţa bălţenilor de la Olimpia cu scorul de 3-1 şi au acumulat 26 de puncte după 12 meciuri disputate. Pentru FC Dacia au marcat Ghenadie Orbu (min. 26), Gamezardaşvili (72 şi 84). Jucătorii de la FC Dacia i-au dedicat victoria tatălui colegului lor, Iulian Bursuc, care a decedat.

FC Zimbru a suferit a doua înfrângere

FC Zimbru a pierdut în faţa celor de la FC Dinamo Bender, scor 0-1, şi a rămas pe locul şase în clasament. Astfel, elevii lui Ivan Tabanov s-au distanţat la şase puncte de lider şi păstrează şanse minime de a se bate pentru titlul de campioană. În celelalte meciuri ale etapei, FC Găgăuzia a spulberat cu 5-1 pe cei de la FC Nistru, FC Costuleni a pierdut cu 1-2 meciul cu FC Tiraspol, iar FC Rapid a câştigat cu 2-0 partida cu „sfinţii” de la Sf. Gheorghe Suruceni.

Vitalie Hadei