FC Sheriff se bate pentru milioanele din Champions League

STIMULARE // Şefii clubului le-au promis jucătorilor prime de obiectiv la care pot doar visa

Cele peste şapte milioane de euro, promise de UEFA pentru calificarea în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din Europa, le-au luat minţile celor de la FC Sheriff. Aceştia nu mai ştiu ce e victoria în Divizia Naţională de două etape consecutiv, ajungând pe locul şase în clasament, cu nouă puncte acumulate. FC Sheriff a pierdut ultimele puncte în faţa celor de la FC Costuleni, scor 1-1.

Antrenorul tiraspolenilor, Andrei Sosniţki, încearcă să-şi protejeze titularii pentru meciul retur cu FC Basel, din ultimul tur preliminar. Belorusul a mizat pe mai multe rezerve în meciul cu nou-promovata FC Costuleni, dar a rămas dezamăgit de prestaţia unora dintre acestea. „Sunt şocat de ceea ce s-a întâmplat în meciul cu FC Costuleni. Nu e vorba că am pierdut două puncte, dar m-a deranjat faptul că jucătorii mei nu au fost motivaţi pentru acest meci. Este inadmisibil să ai o asemenea atitudine pe teren, fie vorba că întâlnim o nou-promovată”, a spus pe un ton foarte iritat Sosniţki.

Sosnişki: Voi găsi soluţii pentru a face o echipă competitivă

Antrenorul FC Sheriff înţelege că deznodământul partidei cu FC Basel depinde foarte mult de moralul echipei. Mai mult, FC Sheriff a pierdut trei jucători foarte importanţi pentru returul de la Tiraspol, iar acest lucru îi dă mari bătăi de cap antrenorului. „Sunt mulţumit că scorul a fost 1-0 pentru FC Basel, dar şi noi trebuia să marcăm. Am avut câteva ocazii clare de a marca cel puţin un gol. Însă oricum jucăm pe teren propriu şi asta reprezintă un avantaj pentru noi, chiar dacă avem jucători suspendaţi. O să găsesc soluţii şi voi alinia o echipă competitivă pentru meciul de astăzi”, a spus antrenorul.

Stoianov: Avem şanse mari de calificare

Eroul FC Sheriff, portarul Vladislav Stoianov, care a parat o lovitură de la 11 metri în ultimul minut de joc, este convins că echipa sa are şanse mari de calificare în grupele Ligii Campionilor. „Va fi foarte greu, dar altfel nici nu putea să fie. Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, dar totodată jucăm în faţa propriilor suporteri şi trebuie să facem un meci mare”, a spus bulgarul.

Djurovic: Va fi greu, dar nu imposibil

La rândul său, atacantul Marko Djurovic a declarat că se va simţi lipsa celor trei jucători suspendaţi, dar şi în aceste condiţii echipa trebuie să se bată până la capăt. „Am jucat primul meu meci în Liga Campionilor, dar nu am reuşit să marchez. Am trimis balonul în transversală. Dacă marcam un gol, era mai uşor pentru noi acest retur”, a punctat atacantul.

50.000 de euro de fiecare pentru calificarea în grupe

În cazul în care FC Sheriff se va califica în grupele Ligii Campionilor, UEFA va vărsa în conturile clubului tiraspolean peste şapte milioane de euro, de patru ori mai mult decât bugetul echipei pentru un an. În aceste condiţii, şefii clubului le-au promis jucătorilor prime de obiectiv la care pot doar visa. Fiecare dintre cei care îşi vor aduce aportul la calificarea în grupe vor primi aproximativ 50.000 de euro. Doar câţiva jucători de la FC Sheriff au un asemenea salariu anual, iar din acest motiv aceştia vor fi concentraţi şi se vor bate până la capăt pentru a fi printre cele mai bogate echipe ale Europei.

Meciul dintre FC Sheriff–FC Basel va avea loc marţi, începând cu ora 21.45.

Vitalie Hadei