FC Sheriff poate pierde în iarnă cei mai buni jucători

Emisarii de la FC Moscova, care au asistat la meciul dintre FC Sheriff şi Steaua Bucureşti din cadrul grupei H a Ligii Europa, îl vor pe fundaşul Abdul Gafar Mamah. La meci au mai asistat şi reprezentanţi de la Lokomotiv Moscova, care voiau să-i vadă la treabă pe steliştii Bănel Nicoliţă şi Sorin Ghionea, dar, în cele din urmă, au rămas dezamăgiţi de evoluţia acestora.

În schimb, cei de la FC Moscova au rămas impresionaţi de calităţile fundaşului togolez de la FC Sheriff, Abdul Gafar Mamah. Jucătorul din Togo este considerat cel mai bun fundaş care evoluează în R. Moldova şi se pare că fosta echipă a lui Alexandru Epureanu vrea să şi-l adjudece.

Mamah are 25 de ani, 1,74 metri şi 67 kg. Chiar dacă este oarecum scund, jucătorul este foarte bun ca fundaş dreapta şi urcă frecvent în atac la loviturile libere. Are un joc cu capul foarte bun. Jucătorul a marcat câteva goluri decisive pentru echipa sa de când joacă în R. Moldova.

Aceasta nu ar fi prima mutare între cele două cluburi. Acum doi ani cei de la FC Moscova l-au cumpărat de la FC Sheriff pe Alexandru Epureanu cu aproximativ 1 milion de dolari, iar ulterior l-au vândut la Dinamo Moscova cu circa 4 milioane de dolari. (V.H.)