FC Sheriff, peste Rubin Kazan, Lazio Roma şi Steaua Bucureşti în clasamentul IFFHS

Campioana en-titre a Republicii Moldova, FC Sheriff, se clasează pe locul 107 (124 puncte) în clasamentul mondial al cluburilor pentru luna decembrie 2010 dat publicităţii de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Chiar dacă nu a avut o evoluţie tocmai bună în Divizia Naţională şi Europa League, FC Sheriff a urcat zece locuri în clasament faţă de luna precedentă, devansând echipe puternice din Europa. Printre acestea se numără Rubin Kazan, Hamburg, Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, Aston Villa, Galatasaray sau Lazio Roma.

În top 350 se mai află două echipe din Republica Moldova. Este vorba de liderul Diviziei Naţionale, FC Dacia, care ocupă locul 246 (81 de puncte) şi Olimpia Bălţi care se clasează pe locul 306, cu 72 de puncte. De menţionat că FC Dacia a urcat 16 poziţii în clasament, devansând echipe ca FC Parma, Bolton sau Oţelul Galaţi care este lider în Liga I din România.

Pe primul loc în clasamentul IFFHS se clasează FC Internazionale Milano, FC Bayern München, FC Barcelona, Club Atlético de Madrid, Club Estudiantes de La Plata, Liverpool, SC Internacional Porto Alegre, FC Chelsea, Manchester United, FC Porto, Real Madrid. (V.H.)