FC Sheriff nu renunţă la titlu!

DIVIZIA NAŢIONALĂ // Campionii sunt la patru puncte de liderul FC Dacia

Campionii de la FC Sheriff şi-au revenit după umilinţa cu Sf. Gheorghe Suruceni, scor 1-1, şi au câştigat, cu 1-0, derbiul cu FC Zimbru. „Viespile” au condus ostilităţile pe teren, dar au reuşit doar o singură dată să-i muşte pe „zimbrii” prin golul tânărului internaţional moldovean Sergiu Gheorghiev (min. 89). Cu această victorie, FC Sheriff a urcat pe locul doi în clasamentul Diviziei Naţionale şi continuă lupta de urmărire a liderului FC Dacia.

„Zimbrii” au câştigat primele meciuri din acest retur de campionat, iar FC Sheriff vine după un rezultat ruşinos cu codaşa Diviziei Naţionale. Chiar dacă cele două echipe nu sunt pe primele locuri în campionatul intern, meciul dintre acestea este considerat unicul derby cu tradiţii în Moldova. „Viespile” au început în trombă meciul şi au pus o presiune imensă la poarta lui Calancea. Totuşi „zimbrii” s-au apărat foarte bine şi nu le-au permis gazdelor să deschidă scorul.

 

Pe finalul meciului, atunci când fanii ambelor echipe nu se mai aşteptau să fie marcat un gol, mijlocaşul de bandă Sergiu Gheorghiev a centrat în careul oaspeţilor, iar colegul său de la naţională, Nicolae Calancea, nu a putut reţine balonul care s-a scurs în poartă. „Zimbrii” au căzut moral şi nu au putut organiza, în timpul rămas, o ripostă care ar fi dus la egalarea scorului. Mai mult, gazdele puteau să-şi majoreze avantajul în minutele de prelungire.

Astfel, FC Sheriff a urcat pe locul doi în clasament, iar acum se pregăteşte de meciul cu FC Milsami, locul trei în Divizia Naţională. La rândul lor, „zimbrii” au rămas pe locul şase în clasament şi sunt la şapte puncte de locul patru care asigură participarea în cupele europene.

„Dacii” au trecut de „satelitul” lui FC Sheriff

FC Tiraspol, cu Vlad Goian pe bancă, a înregistrat două victorii categorice în 2011 şi se părea că vor pune probleme liderului FC Dacia. Tiraspolenii nu au organizat niciun atac mai periculos la poarta gazdelor în toate cele nouăzeci de minute şi niciun şut pe cadrul porţii. „Dacii” au pus stăpânire pe centrul terenului, iar golul marcat de Levan Korgalidze, în minutul 19, a venit logic, întruchipând avantajul din teren al „lupilor galbeni”. Gazdele au continuat să atace, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Un contraatac rapid al „dacilor” a dus la o lovitură de la unsprezece metri la poarta tiraspolenilor, după ce a fost faultat Aleksandr Neceaev. Korgalidze nu a avut emoţii, iar scorul a devenit 2-0 (min. 30). Eric Sackey a ratat câteva şanse de a mări avantajul „lupilor galbeni”, spre disperarea lui Igor Dobrovolski.

„Nu ne putem permite să pierdem puncte”

„În momentul de faţă, nu ne putem permite să pierdem puncte, din acest motiv, băieţii au fost foarte motivaţi în acest meci. În prima repriză, am avut o posesie bună, dar nu atât de multe ocazii de gol. Chiar şi în aceste condiţii, am marcat două goluri. Repriza a doua, consider eu, poate fi caracterizată ca repriza ocaziilor ratate. În vestiar, i-am lăudat pe băieţi pentru jocul prestat. Dacă după primele două jocuri, am avut unele nemulţumiri, după meciul cu FC Tiraspol, nu avem nicio pretenţie faţă de fotbaliştii noştri”, a declarat secundul „dacilor”, Aleksandr Kamaldinov.

În celelalte meciuri ale etapei, s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Găgăuzia – FC Rapid 1-2, Academia UTM – FC Milsami 1-0, FC Costuleni – Iskra 1-3, FC Nistru – FC Olimpia 0-2, FC Dinamo – Sf. Gheorghe 0-2.

 

Următoarea etapă a Diviziei Naţionale va avea loc pe 2 martie:

 

FC Nistru – FC Găgăuzia, ora 13.00.

FC Olimpia – FC Dacia, ora 13.00.

FC Tiraspol – FC Costuleni, ora 17.00.

FC Iskra-Stal – FC Academia UTM, ora 13.00.

FC Milsami – FC Sheriff, ora 13.00.

FC Zimbru – FC Dinamo, ora 15.00.

FC Sfântul Gheorghe – FC Rapid, ora 13.00.

 

Vitalie Hadei