FC Sheriff, la mâna beloruşilor

EUROPA LIGUE // „Viespile” păstrează şanse minime de a se califica în primăvara europeană

Campioana Republicii Moldova, FC Sheriff, nu a putut rupe blestemul de a nu câştiga în meciurile din deplasare şi, drept rezultat, a pierdut partida cu BATE, scor 3-1, păstrând şanse minime de a se califica în play-off-ul Europa League.
Mai mult, „viespile” l-au pierdut pe portarul Vladislav Stoianov care şi-a rupt mâna şi va fi indisponibil mai bine de două luni. Foarte optimişti, „sheriffii” speră că vor câştiga meciurile cu AZ şi Dinamo Kiev, iar ultimii nu vor putea trece de BATE Borisov.

FC Sheriff a început foarte bine meciul de la Minsk, dar la finalizare a stat prost, un obicei al echipei tiraspolene. Beloruşii au profitat de acest neajuns al echipei lui Andrei Sosniţki şi, pe contraatac, au reuşit să deschidă scorul în minutul 15. Chiar şi aşa, „viespile” nu au căzut moral şi, pe finalul primei reprize, au reuşit să egaleze prin Erokin.

În repriza secundă, s-a jucat pe contre, ambele echipe ratând ocazii bune. Momentul-cheie al partidei s-a produs în minutul 55, când portarul naţionalei Bulgariei, Stoianov, a respins un balon cu pumnii şi, la aterizare, şi-a fracturat braţul. La schimb a ieşit Dumitru Stăjilă care a bifat primul meci în cupele europene. Foarte nesigur pe el, acesta a respins prost un balon în minutul 69 al partidei, iar beloruşii au marcat pentru 2-1. Doar peste patru minute, fotbaliştii lui BATE au marcat pentru 3-1 prin brazilianul Renan Bressan. Acesta a executat excelent o lovitură de la 18 metri, iar Stajilă nu şi-a putut salva echipa.

Erokin: „Ne jucăm şansa până la urmă”

După patru meciuri disputate, FC Sheriff a acumulat doar trei puncte, dar mai păstrează şanse teoretice de a prinde locul doi în grupă. Pentru aceasta, campionii Moldovei trebuie să câştige meciurile cu AZ şi Dinamo Kiev şi să spere la o mână de ajutor din partea celor de la BATE Borisov care sunt deja calificaţi în faza următoare a competiţiei. Conaţionalii lui Andrei Sosniţki trebuie să nu piardă pe teren propriu cu Dinamo Kiev, iar FC Sheriff să câştige meciul de acasă cu AZ şi, din deplasare, cu Dunamo Kiev.

Marcatorul unicului gol în meciul cu BATE, Aleksandr Erokin, consideră că meciul a fost pierdut din cauza presiunii psihologice la care au fost supuşi jucătorii lui FC Sheriff. „Noi aveam în gând doar victoria pentru că doar cu trei puncte creşteau şansele noastre de calificare. La 1-1 la pauză, credeam că putem atinge obiectivul, dar din păcate nu prea ne-am creat ocazii. Nici de data asta nu am putut rupe blestemul de a nu câştiga în meciurile din deplasare. Totuşi mai avem două meciuri şi, dacă avem noroc, ne putem califica mai departe”, a declarat mijlocaşul Erokin.

Stoianov a aflat la spital rezultatul meciului

Portarul Stoianov care şi-a rupt mâna în minutul 55, când scorul era 1-1, a aflat la spital rezultatul final al meciului. „Înainte ca doctorii să-mi facă o injecţie, i-am întrebat scorul final. Coechipierii mei au fost şocaţi când au văzut că mi-am rupt mâna. Eram obligaţi să câştigăm la Minsk, dar asta a fost. Mai avem două meciuri şi trebuie să le învingem”, a spus Stoianov.

FC Sheriff pierde puncte şi în Divizia Naţională

FC Sheriff nu a avut timp să-şi analizeze greşelile din meciul cu BATE pentru că urma un meci greu cu Olimpia Bălţi. Frustraţi pentru că, cel mai probabil, vor mai trebui să aştepte cel puţin un an ca să joace în primăvara europeană, „viespile” au început în trombă meciul cu bălţenii, dar au ratat foarte multe ocazii. Letonul Gaurasc a reuşit, în cele din urmă, să deschidă scorul în minutul 28. Se părea că va fi un scor fluviu, dar nu a fost să fie. Foarte organizaţi în apărare, bălţenii au profitat de neatenţia gazdelor şi au marcat pentru 1-1 prin Adaramola. „Sheriffii” s-au zbătut foarte mult pentru a marca golul victoriei, dar nu au izbutit şi, drept rezultat, au pierdut două puncte.

Sosniţki recunoaşte că egalul e o tragedie

Pentru prima dată de când este antrenor principal la FC Sheriff, Andrei Sosniţki a recunoscut că egalul cu FC Olimpia reprezintă o tragedie pentru echipa sa. Acesta şi-a criticat jucătorii din linia de atac. „Este o tragedie ce s-a întâmplat cu FC Olimpia. Nu vom putea marca până când nu vom învăţa că trebuie să jucăm agresiv, chiar obraznic, împotriva adversarilor noştri. Am fost peste Olimpia, am avut multe lovituri de colţ, dar nu am fost atenţi la un atac şi asta ne costă”, a conchis antrenorul belorus.

Group E

Puncte
1 BATE
4 10
2 Dynamo Kyiv
4 7
3 AZ
4 3
4 Sheriff
4 3

Vitalie Hadei