FC Sheriff a redevenit liderul Diviziei Naţionale

FOTBAL // Amicale de lux pe stadionul Zimbru: FC Dacia–Steaua Bucureşti (26 martie), FC Zimbru–Politehnica Timişoara (27 martie)

FC Dacia Chişinău a remizat, scor 0-0, cu FC Milsami Orhei şi, drept rezultat, a pierdut prima poziţie în clasamentul Diviziei Naţionale. Antrenorul „dacilor”, Igor Dobrovolski, a fost exasperat din cauza ratărilor elevilor săi şi şi-a vărsat amarul pe arbitrul de rezervă, pe care l-a înjurat ca la uşa cortului.

Vitalie HADEI

Meciul dintre cele două echipe aspirante la titlu nu a fost spectaculos. Atât FC Dacia, cât şi FC Milsami s-au apărat în prima repriză. Repriza secundă a fost la fel de tensionată, dar au apărut şi fazele de poartă. „Lupii galbeni” ştiau că un rezultat de egalitate cu FC Milsami îi va costa primul loc, de aceea au fost mai prezenţi în terenul gazdelor. Golgheterul „dacilor”, Ghenadie Orbu, a centrat perfect pentru fundaşul Gamerzadaşvili, însă ultimul a trimis mingea în bară. Fotbaliştii din Orhei nu s-au lăsat mai prejos decât oaspeţii, dând replica prin românul Marius Roman. Acesta a prins un şut foarte bun, dar mingea a fost respinsă de portarul Eugen Matiughin. „Dacii” şi-ar fi putut adjudeca cele trei puncte spre finalul partidei, însă Collins a trimis peste poartă din trei metri.

Jucătorii de FC Dacia s-au prăbuşit pe teren după această remiză şi, la fel ca Igor Dobrovolski, care a fost trimis în tribune după ce a înjurat în repetate rânduri brigada de arbitri, au refuzat să dea declaraţii după meci.

Antrenorul lui FC Milsami, Ştefan Stoica, a declarat că este mulţumit că echipa sa a luat un punct în meciul cu FC Dacia. Acesta nu crede că lupta pentru cucerirea titlului de campioană s-a încheiat. „Nu cred că am decis campioana. Campionatul se joacă până la final în sezonul acesta. Nu mai sunt meciuri câştigate dinainte. FC Sheriff şi FC Dacia sunt de aceeaşi valoare şi oricare poate fi campioană. Totuşi depinde de celelalte echipe cum vor juca meciurile următoare. Dacă adversarele celor două echipe vor juca la capacitate maximă, FC Dacia şi FC Sheriff vor mai pierde puncte până la finalul campionatului”, a spus Ştefan Stoica.

 

„Dacii” o vor întâlni Steaua Bucureşti

Elevii lui Dobrovolski nu se vor plictisi în pauza competiţională, provocată de meciul naţionalei Moldovei şi Suediei. „Dacii” vor disputa un amical de lux cu cea mai titrată echipă din România, Steaua Bucureşti. Meciul care va avea loc pe 26 martie va fi precedat de un concert şi alte surprize inedite (ora 15.00). Partida va începe la ora 17.00.

De asemenea, pe 27 martie, va mai avea loc un meci de zile mari pe arena „Zimbru”. De această dată, se vor întâlni FC Zimbru şi ocupanta locului doi în Liga I din România, Politehnica Timişoara. Meciul va începe la ora 18.00.

Biletele vor costa între 50 şi 200 de lei şi pot fi procurate la casele Stadionului „FC Zimbru”.

„Viespile” i-au înţepat de şase ori pe „sfinţi”

FC Sheriff nu s-a mai împiedicat de ultima clasată, Sf. Gheorghe Suruceni, impunându-se cu 6-0. Campionii nu i-au mai subestimat pe „sfinţi” care, în tur, le-au furat două puncte. Astfel, cei de la FC Sheriff au acumulat 64 de puncte, trecând pe primul loc în clasamentul Diviziei Naţionale, la egalitate de puncte cu FC Dacia. În următoare etapă, FC Sheriff va juca cu FC Milsami. „Ne aşteptăm la un meci greu cu tiraspolenii, dar suntem în grafic”, a adăugat Stoica.

 

În celelalte meciuri ale etapei, FC Olimpia a trecut cu 4-2 de FC Găgăuzia, Iskra – FC Nistru 2-1, FC Zimbru – FC Costuleni 2-1, Rapid – FC Dinamo 2-0 şi Academia UTM – FC Tiraspol 1-1.

 

Următoarea etapă va avea loc pe 2 aprilie. FC Sf. Gheorghe – FC Tiraspol; FC Dinamo – FC Academia UTM; FC Costuleni – FC Rapid; FC Nistru – FC Zimbru; CF Găgăuzia – FC Iskra-Stal; FC Dacia – FC Olimpia şi FC Sheriff – FC Milsami.