FC Sheriff a pierdut de la Steaua, dar se plasează peste aceasta în clasamentul IFFHS

Campioana en-titre FC Sheriff a urcat patru poziţii, ocupând locul 102, cu 124 puncte, în clasamentul pe luna ianuarie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). FC Sheriff, cea mai bine clasată formaţie din Republica Moldova, este peste granzii din România, inclusiv Steaua, de la care a pierdut cu scorul de 4-1 într-un meci amical disputat săptămâna aceasta.

FC Sheriff are aceleaşi puncte ca FC Getafe, dar depăşeşte în clasament formaţii precum FC Rubin Kazan, Hamburger SV, FC Dinamo Bucureşti, CFR 1907 Cluj, Aston Villa FC, VfL Wolfsburg, SS Lazio Roma.

Următoarea echipă din Republica Moldova din top este FC Dacia care a urcat opt poziţii, situându-se pe locul 238, cu 81 de puncte. Chiar dacă nu este printre fruntaşele clasamentului, FC Dacia devansează echipe ca Espanyol Barcelona, FSV Mainz 05, AC Fiorentina, Birmingham City sau Bolton Wanderers.

Ultima echipă moldovenească, prezentă în top, este Olimpia Bălţi, aceasta se clasează pe poziţia 300. Bălţenii sunt mai bine plasaţi ca FC Astra Ploieşti, liderul din România, FC Oţelul Galaţi, Bologna, Real Zaragoza, FC Arsenal Kiev şi Rapid Bucureşti.

Tiraspolenii l-au făcut mare pe Dică

FC Sheriff a pierdut la scor, 4-1, primul meci din cantonamentul din Turcia. Antrenorul Andrei Sosniţki a testat mai mulţi jucători noi şi, din acest motiv, tiraspolenii nu le-au putut ţine piept steliştilor cu un Nicolae Dică în formă de zile mari. Dică a reuşit o „triplă” de senzaţie, amintind de fotbalistul care câştiga de unul singur meciul de acum şase ani cu Dinamo Kiev. Golul de onoare al FC Sheriff a fost înscris de brazilianul Franca. (V.H.)