FC SHERIFF – cea mai bună echipă în 2009!

Clubul tiraspolean este cea mai bună echipă în viziunea JURNALULUI. Echipa antrenată de belorusul Leonid Kuciuk a reuşit pentru prima dată în istoria fotbalului moldovenesc să se califice în grupele unei competiţii europene intercluburi.

Jucătorii lui FC Sheriff au avut un parcurs reuşit în preliminariile Ligii Campionilor, reuşind să elimine echipele Inter Turku şi Slavia Praga. Tiraspolenii nu au putut trece de Olimpiakos Pireu, mulţumindu-se cu participarea în grupele Europa League.
Considerată cea mai slabă echipă într-o grupă cu Fenerbahce, Twente şi Steaua Bucureşti, FC Sheriff a făcut cinci puncte şi a terminat grupa pe locul trei, în faţa Stelei. FC Sheriff a luptat până în ultima etapă pentru a prinde un loc în primăvara europeană, lucru în care nu credeau nici cei mai optimişti suporteri ai săi.
De asemenea, FC Sheriff este campioana R. Moldova. Sheriffantasticii, aşa cum au fost alintaţi de JURNAL, au adunat peste 5 mil. de euro de pe urma participării în preliminariile Ligii Campionilor şi Europa League.