FC Olimpia nu se mai desfiinţează

OBIECTIVE // FC Olimpia era la un pas de desfiinţare, iar acum vrea titlul de campioană şi Cupa Moldovei

Aflată la un pas de desfiinţare din cauza problemelor financiare, FC Olimpia va juca şi în sezonul viitor în Divizia Naţională. Acest anunţ a fost făcut de controversatul patron al Olimpiei, Serghei Kiseliov, care a fost implicat în mai multe scandaluri în sezonul trecut.

În ultimele două săptămâni se vehicula că FC Olimpia se desfiinţează, iar jucătorii şi antrenorul Nicolae Bunea au început să-şi caute echipe. O serie de jucători au plecat în probe la Iskra-Staly, echipă care s-a impus în faţa bălţenilor în finala Cupei Moldovei, iar alţii la echipe din afara republicii.

Se lasă de scandaluri?

Supărat că a fost exclus din cadrul Comitetului Executiv al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Kiseliov a stat două săptămâni şi a vrut să vadă reacţiile oamenilor din fotbal. În cele din urmă, acesta a ieşit în faţa presei şi a spus că are o veste bună şi una proastă. „De fapt, vestea bună şi cea proastă este că FC Olimpia va exista în continuare. Vestea bună e pentru suporterii şi susţinătorii echipei noastre, iar ştirea proastă este pentru duşmanii şi adversarii noştri”, a spus Kiseliov.

Acesta a mai promis că în noul sezon nu va mai face scandaluri şi nu va aduce acuze nefondate conducerii FMF sau unor oameni din fotbal, dar dacă echipa sa va fi dezavantajată, o va retrage din Divizia Naţională. „Noi vom lupta pentru titlu de campioană şi Cupă. Acestea sunt obiectivele pentru noul sezon. Deja m-am săturat de scandaluri. Vom juca fotbal cum o să putem, dar dacă va fi imposibil să facem asta, ne vom retrage”, a conchis patronul FC Olimpia.

S-a stabilit programul meciurilor în DN

Miercuri, 6 iulie 2011, la sediul FMF a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea programului meciurilor Campionatului Republicii Moldova, Divizia Naţională, ediţia 2011-2012.

Iată care este programul meciurilor din prima etapă: FC Sfântul Gheorghe – FC Costuleni, FC Iskra-Stal – FC Zimbru, FC Olimpia – FC Tiraspol, FC Sheriff – FC Rapid, FC Dacia – FC Nistru, FC Milsami – FC Academia UTM.

Cele mai importante meciuri ale campionatului vor avea loc la 6 august şi 6 noiembrie, când se vor întâlni FC Zimbru şi FC Sheriff.

Meci important va fi şi pe 18 septembrie, când se va juca derbiul dintre FC Sheriff şi FC Dacia.

Alte meciuri cap de afiş pot fi şi FC Milsami – FC Zimbru (20 august), Iskra – FC Dacia (27 august), FC Dacia – FC Olimpia (11 septembrie), FC Milsami – FC Sheriff (24 septembrie), FC Dacia – FC Milsami (2 octombrie) sau FC Zimbru – Iskra ( 23 octombrie).

În Divizia Naţională vor evolua în sezonul viitor 12 echipe.

Vitalie Hadei