FC Milsami: două trofee în două luni

FC Milsami, echipă aflată sub lupa CCCEC după ce s-a calificat în finala Cupei Moldovei, trofeu pe care l-a câştigat tot în urma unui scandal de proporţii, a câştigat duminică seară cel de-al doilea trofeu din istoria clubului. Echipa din Orhei a câştigat, după loviturile de la 11 metri cu scorul de 6-5, Supercupa Republicii Moldova în faţa celor de la FC Sheriff.

Campioana FC Sheriff a dominat meciul cu câştigătoarea Cupei Moldovei, însă Pesici, Onică, Cheptene, Gheorghiev au ratat ocazii monumentale. Orheienii au avut în poartă îngerul lor păzitor, Adrian Negai, care, chiar dacă a comis unele greşeli, a reuşit să pareze şuturile expediate de „viespi”. Milsami şi-a dorit să ducă meciul în prelungiri, la loviturile de la 11 metri, lucru care le-a reuşit în cele din urmă.

 

La loteria loviturilor de la punctul cu var au ieşit învingători cei de la FC Milsami. Acelaşi Adrian Negai a parat lovitura atacantului Darwin Rios, aducând  astfel în vitrina clubului cel de-al doilea trofeu. „De ce să nu recunoaştem că FC Sheriff ne-a dominat? Am avut noroc în acest meci, dar, cum se spune, noroşi sunt cei puternici. Noi am jucat în stilul celor de la Chelsea şi această tactică ne-a adus noroc”, a menţionat Adrian Negai.

 

„Mi-aş dori să câştig şi alte trofee la penalti” 

 

FC Milsami câştigă deja al doilea trofeu după loviturile de la 11 metri şi acest lucru nu-l deranjează prea tare pe antrenorul Sergiu Cleşcenco. „Sunt gata să mai câştig trofee la această loterie. Noi le-am permis intenţionat adversarilor să ne domine, mai ales că au multe nume noi în echipă. Am mizat pe faptul că vom face faţă la mijlocul terenului şi vom contracara atacurile lor. În cele din urmă, ne-a ieşit. Am avut şi mult noroc”, recunoaşte antrenorul.

 

„Trebuia să câştigăm în timpul regulamentar”

 

La rândul său, antrenorul FC Sheriff, Milan Milanovici, a ratat primul trofeu în cariera sa de antrenor. „Am avut multe ocazii de a marca, trebuia să câştigăm meciul în timpul regulamentar. Noi înşişi l-am făcut erou pe portarul lor, Adrian Negai. Mai avem la dispoziţie o săptămână să ne pregătim pentru preliminariile Ligii Campionilor. Sper că până atunci vom fi pregătiţi sută la sută”, a conchis Milanovici.

 

La loviturile de la 11 metri au înscris pentru FC Milsami: Cornel Gheti, Rafael Wellington, Guilherme De Paula, Adrian Sosnovschi, Valentin Furdui şi Valerian Gârlă.

 

A ratat Bruno Simao

 

La FC Sheriff au marcat: Marcel Metoua, Marko Stanojevici, Artiom Haceaturov, Miral Samardzici, Nail Zamaliev.

Au ratat: Vladislav Stoyanov şi Rios Pinto Darwin.

 

(V.H.)