FC Dacia sau FC Sheriff ar putea ajunge în grupele LC // REFORMĂ

Michel Platini pregăteşte o nouă revoluţie în fotbalul european. Şeful UEFA intenţionează să reformeze Liga Campionilor într-un mod care, cu siguranţă, le-ar surâde echipelor din Moldova. Acestea nu au putut ajunge până acum în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din Europa.

Platini intenţionează să desfiinţeze Europa League şi să creeze o Ligă a Campionilor cu 64 de echipe, adică dublu faţă de câte participă în prezent, potrivit cotidianului german „Bild”. În Super Ligă, Italia, Spania, Anglia şi Germania, ţările cu cel mai puternic fotbal, ar urma să aibă câte şase echipe cu drept de participare, iar varianta le surâde multor echipe, dar nu şi granzilor Bayern Munchen sau Barcelona, care nu agreează să întâlnească în competiţie formaţii modeste din Letonia, Belarus, Slovacia sau Moldova.

 

Varianta propusă de Platini este deocamdată în fază incipientă, şeful UEFA având nevoie de acordul tuturor factorilor de decizie din cadrul forului pe care îl conduce. Un lucru e cert însă: are sprijinul necondiţionat al federaţiilor din Est, care l-au ajutat să devină preşedintele fotbalului continental în 2007, în locul lui Lennart Johansson.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)