FC Dacia la un pas de finala Cupei Moldovei. FC Sheriff tremură!

FC Dacia a câştigat cu 4-2 meciul cu FC Olimpia din semifinalele Cupei Moldovei, dar nu cu mare uşurinţă aşa cum arată scorul. Olimpia a dominat meciul, chiar dacă după prima repriză „dacii” conduceau cu 2-1. Mai mult, bălţenii au reuşit să egaleze în minutul 71 prin Kamara. Totuşi, mult mai experimentaţi, jucătorii de la FC Dacia au reuşit să facă diferenţa în minutul 76, atunci când au obţinut un penalty, transformat de Ghenadie Orbu. Anume acordarea acestei lovituri de la 11 metri a schimbat soarta partidei. „Dacii” au reuşit să mai încrie în minutul 79 prin Grozov şi răsuflă uşuraţi în perspectiva meciului retur de la Bălţi.

Antrenorul Olimpiei, Nicolae Bunea, a declarat că a fost un meci foarte spectaculos şi că este mulţumit de evoluţia elevilor săi. „Acel penalty a stricat tot. Dar mai este meciul retur şi ne vom bate pentru un loc în finala Cupei Moldovei”, a spus Bunea. Olimpia este foarte interesată să ajungă în finală, pentru că doar aşa păstrează şanse reale să joace în cupele europene. Actualmente FC Olimpia ocupă locul cinci în Divizia Naţională, la patru punte de FC Zimbru.

FC Sheriff a remizat pe teren prpriu cu Iskra-Staly

Meciul dintre FC Sheriff şi Iskra-Staly a fost un adevărat derby. Echipele se clasează pe primele două locuri în Divizia Naţională. Chiar dacă s-a înregistrat scorul de 0-0, ceea ce contituie un semieşec pentru tiraspoleni, meciul a fost foarte spectaculos. Ambele echipe au avut şanse de a marca, iar celor de la Iskra nu le-a fost acordată o lovitură de la 11 metri. Antrenorul Vlad Goian nu a protestat la această decizia a arbitrului, iar bătălia finală de la da la Râbniţa.

Vitalie Hadei