FC Dacia, campioană în proporţie de 99 la sută

FC Dacia a învins-o cu 3-1 pe FC Dinamo Bender şi mai are nevoie doar de un singur punct în ultimele trei etape rămase de disputat pentru a deveni în premieră campioană a Republicii Moldova. În acelaşi timp, principala contracandidată la titlu, FC Sheriff, a jucat la egalitate, scor 0-0, cu FC Tiraspol şi este mai aproape să piardă şi medaliile de argint decât să-i egaleze la puncte pe „daci”. Pentru prima dată în ultimii zece ani, FC Sheriff va rămâne fără niciun trofeu în sezonul 2010/2011, deoarece a fost eliminată şi din Cupa Moldovei.

„Lupii galbeni” au zburdat în faţa celor de la FC Dinamo, iar ultimii au reuşit să bage mingea în propria poartă în minutul 25 al întâlnirii. Georgianul Levan Korgalidze a majorat avantajul echipei sale în minutul 32 şi se părea că victoria va fi acontată încă din prima repriză. Totuşi, la începutul reprizei secunde, când gazdele nu au mai forţat lucrurile, cei de la FC Dinamo au redus din handicap şi se anunţa un final încordat. Speranţele echipei din Bender au fost spulberate în minutul 83 al întâlnirii, când Drăgan a trimis un balon în propria poartă.

 

Degringoladă continuă la FC Sheriff

 

În alt meci al etapei, FC Sheriff nu a putut-o bate pe FC Tiraspol şi degringolada la cel mai titrat club din Republica Moldova continuă. Şefii echipei l-au demis săptămâna trecută pe Andrei Sosniţki, după ce FC Sheriff a fost eliminată din Cupa Moldovei de Iskra-Staly. Însă noul antrenor, Vitali Raşkevici, nu a reuşit să stabilizeze situaţia în sânul echipei. Tiraspolenii care, toamna trecută, erau la un pas de primăvara europeană în Europa League arată ca o echipă de pluton şi riscă să piardă şi locul doi în Divizia Naţională.

 

FC Zimbru, în afara locurilor de Europa League

FC Milsami a reuşit să treacă cu 1-0 de puştii de la FC Academia UTM, consolidânduşi poziţia a treia în clasament. Mai mult, echipa din Orhei este la cinci puncte în spatele celor de la FC Sheriff şi va face tot posibilul să ajungă pe locul doi în clasament. La rândul lor, cei de la FC Zimbru au pierdut patru puncte preţioase în ultimele două etape, 0-0 cu Olimpia Bălţi şi 0-0 cu Iskra Staly, coborând până pe locul cinci în Divizia Naţională. Pentru a mai prinde locul patru în clasament, echipa patronată de Nicolae Ciornîi şi Adlan Şişhanov trebuie să câştige cele trei meciuri, iar cei de la FC Olimpia şi FC Milsami să se „împiedice” cel puţin o dată în etapele rămase de disputat.

 

Programul meciurilor echipelor care se bat pentru titlu şi pentru locurile de Europa League:

 

FC Dacia va juca în deplasare cu FC Costuleni, cu FC Nistru (pe teren propriu) şi cu FC Găgăuzia (deplasare);

 

FC Sheriff – cu FC Dinamo (deplasare), FC Costuleni (acasă) şi FC Nistru (deplasare);

 

FC Milsami – cu FC Tiraspol (deplasare), FC Dinamo (acasă) şi FC Costuleni (deplasare);

 

FC Zimbru – Sf. Gheorghe (acasă), FC Rapid (acasă), FC Academia (deplasare);

 

FC Olimpia – FC Academia (deplasare), FC Tiraspol (acasă) şi FC Dinamo (deplasare);

 

Iskra – FC Rapid (deplasare), FC Academia (acasă) şi FC Tiraspol (deplasare).

 

Vitalie Hadei