FC Dacia–FC Sheriff, derby-ul care va decide campioana

 

DIVIZIA NAŢIONALĂ // FC Milsami, FC Nistru şi Iskra-Staly au ieşit din lupta pentru titlul de campioană

Campioana FC Sheriff se află la două puncte în spatele liderului FC Dacia, iar mâine se vor confrunta în meci direct în etapa a XXVIII-a a Diviziei Naţionale. În urma acestui derby se va decide campioana Republicii Moldova în proporţie de 80 la sută. FC Milsami, care a pierdut cu 2-1 cu lanterna roşie, FC Nistru, dar şi Iskra-Staly au ieşit deja din lupta pentru titlu de campioană.

FC Dacia şi-a revenit după semieşecul cu FC Nistru, scor 1-1, şi a zdrobit cu 3-0 pe Sf. Gheorghe Suruceni, „naşii” celor de la FC Sheriff din etapa XXIII.

 

Experimentele au dat roade

 

Antrenorul „dacilor”, Igor Dobrovolski, a introdus în teren un lot experimental. În centrul liniei defensive, în locul perechii obişnuite Gamezardaşvili – Popovici, locul celui de-al doilea a fost luat de Lucian Dobre care a debutat în acest meci pentru „lupii galbeni”. Din primele minute şi-a făcut apariţia şi Islam Ţuroev care a intrat la schimb în meciul precedent cu FC Nistru. De asemenea, a fost titularizat atacantul nigerian Babatunde Collins, proaspăt refăcut după o accidentare care l-a făcut să rateze majoritatea meciurilor după pauza de iarnă.

Experimentatul Iulian Bursuc, care intra anterior mai mult în timpul meciului, a început această partidă titular, ca extremă dreapta.

Astfel, „dacii” au preluat din start iniţiativa şi au reuşit să marcheze de două ori în prima repriză. Ghenadie Orbu şi-a consolidat poziţia în clasamentul golgheterilor (min. 30), apoi fundaşul central al „sfinţilor”, Valeriu Bugaiciuc, a marcat un autogol (min. 32), după ce a deviat mingea în propria poartă.

În repriza secundă, oaspeţii nu au reuşit să emită pretenţii sau măcar să echilibreze jocul. Mai mult, „lupii galbeni” au mai „muşcat” o dată prin Alexandru Onică care a majorat scorul la 3-0 în minutul 85 al întâlnirii.

De partea cealaltă, FC Sheriff nu s-a împiedicat de FC Găgăuzia, de care a trecut cu categoricul 5-1. Senegalezul Andre Diedhiou a reuşit o triplă în minutele 37, 70 şi 90. De asemenea, au marcat Tarhnishvili (51, penalty) şi Volas (min. 59). Imediat după fluierul final al partidelor din etapa XXVII-a, Igor Dobrovolski şi Andrei Sosniţki au început pregătirea meciului de mâine.

„Dacii” se consideră favoriţi

Secundul lui Dobrovolski crede că FC Dacia porneşte ca favorită în derbiul cu FC Sheriff, deoarece joacă pe teren propriu şi este momentul potrivit pentru a rupe blestemul meciurilor cu campioana en-titre. „Noi suntem pregătiţi pentru meciul cu FC Sheriff. Jucăm în faţa propriilor suporteri şi trebuie să ne impunem”, a declarat Aleksandr Kamaldinov, antrenor secund la FC Dacia.

Orbu vrea să marcheze şi cu FC Sheriff

Golgheterul Diviziei Naţionale, Ghenadie Orbu, nu s-a bucurat atunci când a deschis scorul cu „sfinţii” din Suruceni pentru că toată echipa mai este frustrată după remiza cu FC Nistru. „Am fost foarte motivaţi în meciul cu Sf. Gheorghe, mai ales dacă ne aducem aminte de remiza din meciul cu FC Nistru din etapa precedentă. Am convenit că dacă vom marca nu ne vom bucura foarte tare”, a spus Orbu.

Acesta promite că se va bucura cu suporterii dacă va marca şi cu FC Sheriff. „Sper să marchez cât mai multe goluri şi să fiu cel mai bun marcator al campionatului. Totuşi mai important este ca echipa să obţină victorii în fiecare meci rămas de disputat. Vom face tot ce putem ca echipa să câştige şi să se apropie de titlu după fiecare etapă”, a punctat Ghenadie.

În celelalte meciuri ale etapei, Iskra Staly s-a impus cu 6-1 în faţa FC Dinamo, FC Rapid – Academia UTM – 4-2, FC Zimbru – FC Tiraspol – 1-0, FC Milsami – FC Nistru 1-2 şi FC Olimpia – FC Costuleni 0-0.

 

Meciurile etapei XXVIII

 

FC Sfântul Gheorghe – FC Academia UTM

FC Tiraspol – FC Rapid

FC Dinamo – FC Zimbru

FC Costuleni – FC Iskra-Stal

FC Nistru – FC Olimpia

CF Găgăuzia – FC Milsami

FC Dacia – FC Sheriff

Vitalie Hadei