Farmacistă, suspectată de comercializarea drogurilor

Din cauza preţului mare al narcoticelor clasice – cocaina, heroina etc. –, farmaciile au devenit un punct de atracţie pentru consumatorii de droguri.
Ca urmare a unei informaţii operative, Comisariatul raional de poliţie Ialoveni a fost anunţat că la o farmacie din oraşul Ialoveni se vând droguri. Potrivit denunţului, farmacista încasa sume bunicele de bani din comercializarea fără reţete medicale a substanţelor psihotrope. Angajata farmaciei a fost asaltată de poliţişti chiar la locul de muncă. Luată la întrebări, suspecta a negat acuzaţiile. După mai multe încercări de a înşela poliţiştii, cele declarate s-au adeverit.
În urma percheziţiei, oamenii legii au descoperit blanchete de reţete medicale necompletate pe care erau aplicate diverse ştampile, cutii cu medicamente în care se aflau bancnote de lei de valoare diferită.
În acest caz, au fost deschise două dosare penale în baza articolelor 217 alineatul 3 „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” şi 327 alineatul 1 „Abuzul de putere sau abuzul de serviciu” Cod Penal al Republicii Moldova.
Farmacista riscă o amendă usturătoare sau ani grei de puşcărie.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)