Fără mafie, totul va fi altfel!

FLAGRANT // Trebuie să spunem direct că avem şi mafie, şi corupţie, şi instituţii nefuncţionale şi că toate acestea au în spate nume sonore ale vieţii publice

Lumea încă mai crede în Alianţă. Cred şi eu. Credem în desolidarizarea liderilor AIE de mafie şi în capacitatea acesteia de a i se opune. Ar fi dramatic să constatăm că şi Ghimpu ne pregăteşte moral de faptul că îi va lua apărarea lui Plahotniuc, aşa cum a făcut-o anterior Lupu. Să considerăm oare o simplă naivitate solicitarea lui Ghimpu prin care acesta cere rapoarte de la Zubco şi Chetraru privind propria lor activitate în interesul mafiei? Să admitem oare că preşedintele Ghimpu a rămas ultimul cetăţean din această ţară care încă nu ştie cine şi ale cui sunt aceste persoane?

Reţeaua lui Plahotniuc a reacţionat promt

Să facem o succintă retrospectivă a ultimilor zile: oamenii din schema lui Plahotniuc, infiltraţi în instituţiile de stat, au reacţionat, după cum era de aşteptat, obedient la ordinele lui Plahotniuc. A fost de ajuns să dezvăluim schema mafiotă ca procurorul general să mă ameninţe cu dosarul celor doi fii ai mei, un caz cu o vechime de doi ani, de parcă isprăvile lui Plahotniuc au vreo legătură cu acest caz. A fost de ajuns ca unul dintre martori, Victor Ţopa, să spună cum a fost deposedat de acţiuni la Victoriabank de acelaşi Plahotniuc ca, peste câteva zile, ofiţerii CCCEC, trimişi de Chetraru, să îi înmâneze citaţie. A fost de ajuns ca Viorel Ţopa să mărturisească cum Zubco îi raporta lui Plahotniuc un dosar la telefon ca, peste noapte, preşedintele Băncii de Economii, Gacichevici, să-şi amintească brusc de un caz de peste zece ani, consumat pe deplin atunci, iar Procuratura Generală în frunte cu Zubco să se autosesizeze imediat, chiar în aceeaşi dimineaţă. Vedeţi cu ce operativitate funcţionează reţeaua lui Plahotniuc?

După cum vă amintiţi, în cadrul conferinţei sale de presă, Plahotniuc a promis că ne va deschide dosare penale tuturor celor care nu vor tăcea şi s-a ţinut de cuvânt. Vorbind de autosesizări, îmi amintesc de acest Gacichevici, şi el membru activ al mafiei lui Plahotniuc, cum a fost demis la sfârşitul anului trecut de prim-ministru pentru prejudicii în proporţii deosebit de mari aduse statului, indicând sume de peste 30 milioane de lei numai „dintr-o lovitură”. Procuratura Generală nu a găsit în acuzaţiile aduse de prim-ministru „motive plauzibile” pentru autosesizare, pentru că de la Plahotniuc nu a venit niciun ordin în acest sens.

Această gaşcă de vreo 20 de mafioţi din schema lui Plahotniuc ne au pe noi toţi – trei milioane de moldoveni sau câţi au mai rămas – de proşti!

Anchetă obscură în cazul hotelului „Codru”

Am atenţionat societatea asupra faptului că Zubco a fost plasat de Plahotniuc în mod special pentru a-i proteja averile acaparate. Acum aflăm că, în taină, Procuratura Generală a mimat o anchetă obscură în cazul „prejudicierii statului prin tranzacţia operată în cazul complexului hotelier «Codru»” şi a transmis, tot în taină, cazul în judecată ca să-l scoată basma curată pe Plahotniuc. Însă a răspuns Procuratura Generală cine este actualul proprietar al acestui complex hotelier? Cine a fost implicat în această privatizare ilicită? Cine sunt secretarele lui Plahotniuc puse în companii offshore la cumpărarea hotelului prin tender? Care a fost rolul lui Dodon? De unde au venit banii şi cum s-a ascuns prin mai multe revânzări şi persoane străine identitatea proprietarului adevărat – Plahotniuc – care s-a şi grăbit să-şi instaleze acolo biroul, unde îl invita deseori şi pe Dodon, şi pe prietenul lui Lupu? Orice om cu minim discernământ nu va înţelege niciodată cum e posibil Curtea de Conturi să raporteze prejudicii de peste 15 milioane de euro, iar procurorul general, Zubco, şi judecătorii lui Plahotniuc să spună că asta-i normal. Mai are rost să ne întrebăm de ce a fost instalat cu atâta brutalitate un procuror aservit intereselor mafiote lui Plahotniuc?

Am aflat cine a furat TVR

Un alt eveniment important al ultimelor zile a fost dezvăluirea cazului cum Plahotniuc a lipsit statul român de frecvenţa cu acoperire naţională pentru TVR1 în Moldova. A fost deconspirată atât proprietatea acestuia asupra frecvenţei, cât şi implicarea lui directă în frauda comisă. După cum vedeţi, nici în acest caz Zubco sau Chetraru nu s-au grăbit să pornească urmărirea penală, însă ne putem aştepta că martorilor care au avut curajul să spună adevărul li se vor intenta dosare penale. Pentru că nu de flori de cuc se întâlneşte în taină proaspătul avocat plahotniuccizat, Nagacevschi, cu Chetraru prin restaurante.

Culmea este că persoana care ne-a furat TVR-ul vorbeşte în familie numai în rusă, şi-a dat fiul la liceul rus „A.S. Puşkin”, a învăţat 18 ani la Universitatea Tehnică fără să o termine şi a falsificat diploma de studii, a studiat la o facultate inexistentă a Universităţii de Stat, după care pretinde că are „onoare şi demnitate” pentru lezarea căreia mă acţionează în judecată. Avându-l în calitate de prieten intim pe prezidenţiabilul Marian Lupu, nici prin gând nu i-a trecut că cineva va încerca să-i meargă pe urme şi să descopere, într-un târziu, cum şi-a spălat pentru public imaginea de bandit.

Tentaculele mafiei sunt implantate în instituţiile statului

Tema selectă a politicienilor este lupta cu corupţia, în general, însă atunci când cineva încearcă să vorbească despre acelaşi lucru, în special, şi când se mai dovedeşte că tentaculele mafiei sunt implantate în instituţiile statului şi nu în scârţele de fân ale bieţilor alegători, liderii politici explodează. Oricât de grave ar fi consecinţele acestor deflagraţii, trebuie să spunem direct că avem şi mafie, şi corupţie, şi instituţii nefuncţionale şi că toate acestea au în spate nume sonore ale vieţii publice. Care este, până la urmă, rostul partidelor politice, Procuraturii, Centrului Anticorupţie, dacă impozitele noastre întreţin subversiv mafia moştenită de AIE de la regimul lui Voronin al cărui nume este Plahotniuc?

Întrebarea firească în acest caz este cine distruge Alianţa pentru Integrare Europeană – noi cei care vorbim despre existenţa mafiei sau cei care o protejează? Mai grav decât scandalul politic în preajma unei campanii electorale, scandal care poate dinamita întreaga clasă politică, este perpetuarea mafiei în structurile puterii de stat şi înscăunarea unui Plahotniuc în una din cele mai înalte funcţii la viitoarea guvernare.

Stimaţi prieteni, peste câteva luni, Zubco nu va mai fi procuror general, Chetraru nu va mai fi director al CCCEC, Plahotniuc va fi fugar sau „la răcoare”, Lupu nu va fi preşedinte, pentru că, după înlăturarea mafiei, totul va fi altfel, pentru că revoluţia începută de tineri la 7 aprilie continuă şi se va finaliza atunci când nu numai comuniştii, ci şi moştenirea grea pe care ne-au lăsat-o – mafia –, nu vor mai avea puterea să ne alunge concetăţenii la munci peste hotare, să pună stavilă investiţiilor străine, să ne umilească prin sărăcie şi disperare.

L-am rugat pe Lupu, acum îl rog pe Ghimpu să se desolidarizeze în cel mai ferm mod de mafia lui Plahotniuc. Mai rămâne să vedem ce crede domnul prim-ministru, după care nu vom mai avea altceva decât să ne adresăm direct alegătorilor, poporului, cel care, după cum se vede, înţelege mai bine decât clasa politică ce înseamnă mafia în Moldova, ce înseamnă Plahotniuc, pentru că o simte zilnic pe propria piele.

The following two tabs change content below.