Fără Honduras, dar cu Emiratele Arabe Unite

Amicalul cu Hondurasul – pe care selecţionata Moldovei trebuia să-l dispute la finele lunii mai în Austria – a căzut, dar şefii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) au găsit un alt adversar pentru naţionala lui Gabi Balint. Astfel, la 29 mai, tricolorii vor juca împotriva naţionalei similare a Emiratelor Arabe Unite.

Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, a declarat că va fi o partidă interesantă, mai ales că tricolorii nu au întâlnit niciodată naţionala Emiratelor Arabe Unite. „Chiar dacă ocupă o poziţie nu prea bună în clasamentul FIFA, naţionala Emiratelor Arabe Unite a participat la campionatele mondiale. Pentru noi, este important orice meci amical, mai ales că în toamnă încep meciurile oficiale din preliminariile Campionatului European din 2012”, a menţionat Ciobanu.

Al doilea adversar al selecţionatei Moldovei în cantonamentul din Austria va fi reprezentativa Azerbaidjanului. Jocul cu azerii e programat pentru 26 mai, iar cu Emiratele Arabe Unite – pe 29 mai 2010. De asemenea, echipa lui Balint va întâlni, pe 11 august, naţionala Georgiei. (V.H.)