Familiile victimelor SMURD sunt susţinute de Guvernul R. Moldova

elicopter5Guvernul Republicii Moldova a acordat un milion de lei pentru familiile victimelor accidentului elicopterului SMURD

 În cadrul şedinţei de ieri, 8 iunie 2016, cabinetul de miniştri, a adoptat decizia privind alocarea din Fondul de rezervă al Guvernului a sumei de un milion de lei pentru familiile celor patru membri ai echipajului SMURD, care și-au pierdut viața în accidentul ce a avut loc pe 2 iunie curent, în raionul Cantemir, anunţă printr-un comunicat de presă Biroul comunicare și relații cu presa al guvernului Republicii Moldova.

Premierul Pavel Filip a menţionat că acesta este un gest firesc şi a solicitat instituţiilor responsabile să întreprindă toate măsurile necesare ca acest ajutor să ajungă cât mai repede la destinaţie.

Totodată, premierul Filip a remarcat faptul că organele de resort au acţionat exemplar în cazul dat, reuşind să finalizeze într-un termen restrâns ancheta penală privind  accidentul elicopterului SMURD.

„S-a reușit o mobilizare bună, iar acest lucru a fost cel mai potrivit gest pe care puteam să-l oferim în memoria eroilor SMURD”, a spus premierul Republicii Moldova.

De asemenea, Pavel Filip a mulţumit Guvernului României pentru ajutorul pe care îl acordă Republicii Moldova, în continuare, prin serviciul SMURD, exprimând recunoştinţa pentru acest sprijin.

 

The following two tabs change content below.