Familiile victimelor SMURD sunt susţinute de Guvernul R. Moldova

elicopter5Guvernul Republicii Moldova a acordat un milion de lei pentru familiile victimelor accidentului elicopterului SMURD

 În cadrul şedinţei de ieri, 8 iunie 2016, cabinetul de miniştri, a adoptat decizia privind alocarea din Fondul de rezervă al Guvernului a sumei de un milion de lei pentru familiile celor patru membri ai echipajului SMURD, care și-au pierdut viața în accidentul ce a avut loc pe 2 iunie curent, în raionul Cantemir, anunţă printr-un comunicat de presă Biroul comunicare și relații cu presa al guvernului Republicii Moldova.

Premierul Pavel Filip a menţionat că acesta este un gest firesc şi a solicitat instituţiilor responsabile să întreprindă toate măsurile necesare ca acest ajutor să ajungă cât mai repede la destinaţie.

Totodată, premierul Filip a remarcat faptul că organele de resort au acţionat exemplar în cazul dat, reuşind să finalizeze într-un termen restrâns ancheta penală privind  accidentul elicopterului SMURD.

„S-a reușit o mobilizare bună, iar acest lucru a fost cel mai potrivit gest pe care puteam să-l oferim în memoria eroilor SMURD”, a spus premierul Republicii Moldova.

De asemenea, Pavel Filip a mulţumit Guvernului României pentru ajutorul pe care îl acordă Republicii Moldova, în continuare, prin serviciul SMURD, exprimând recunoştinţa pentru acest sprijin.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău