Familia Voronin, în vizorul Procuraturii

Membrii familiei fostului preşedinte Vladimir Voronin au intrat în vizorul Procuraturii Generale. Cel puţin aşa susţine procurorul general Valeriu Zubco care a declarat în cadrul emisiunii ”Chestiunea Zilei” de la Jurnal TV că procuratura verifică toate informaţiile apărute în ultimul timp în presă despre Vladimir Voronin şi fiul acestuia Oleg Voronin.

”În cazul în care vom descoperi că există temei pentru începerea urmăririi penale, o vom începe”, a mai spus procurorul, lăsând de înţeles că, în viitorul apropiat, Vladimir Voronin ar putea fi invitat la procuratură pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat Gheorghe Papuc, ex-ministrul de Interne. Precizăm că necesitatea audierii fostului preşedinte moldovean este determinată de ultima declaraţie făcută de Papuc în faţa presei. Ex-ministrul a dezvăluit vinerea trecută după ce a ieşit de la audierile pe care le-a avut la procuratură că toate acţiunile poliţiei din 7 aprilie au fost coordonate cu Voronin.

Nicio sesizare despre ”mafia cărnii”

În altă ordine de idei, Zubco a mărturisit că, în pofida declaraţiilor făcute de mai mulţi miniştri despre ilegalităţile comise de fosta guvernare, la procuratură au parvenit informaţii doar de la câteva ministere, printre care Ministerul Culturii şi Ministerul Educaţiei. În baza acestor informaţii au şi fost deschise mai multe dosare penale. Cât priveşte mafia cărnii despre care se vorbeşte de mai multe luni, PG nu a primit nicio sesizare de la Ministerul Economiei.

Referindu-se la cazul dispariţiei fostului deputat Vlad Cubreacov, Zubco a specificat că se va face tot posibilul pentru ca dosarul să fie finisat până la sfârşitul lunii ianuarie, după cum s-a declarat anterior. Dosarul, spune procurorul, se află pe ultima sută de metri şi va scoate la iveală mai multe surprize pentru opinia publică.