Familia Cătănoi s-a mutat în casă nouă

_DSC6360Ajutată de o familie din Chişinău, familia Cătănoi din Ursoaia, Căuşeni, va avea parte de un Crăciun deosebit

Sărbătoare în familia Tamarei Cătănoi, femeia cu cinci copii, despre care JURNAL de Chişinău a scris că locuieşte timp de mai mulţi ani într-o casă părăsită, deconectată de la energia electrică. Situaţia familiei a devenit şi mai grea în urma intemperiilor din vara anului curent. La mijlocul lunii iunie, ploile cu grindină le-au devastat grădina unde avea câţiva ari cu cartofi şi legume. Familia se confrunta cu o situaţie de criză. Răvăşită de acest caz, o familie de profesori din Chişinău a decis să-i ajute să-şi cumpere locuinţă.

Un gest făcut din inimă

Petru, în vârstă de 41 de ani, fost lector universitar, acum om de afaceri, şi soţia sa, Viorica, profesoară de engleză, au solicitat să nu le publicăm numele în ziar, deoarece au făcut acest gest, spun ei, nu pentru publicitate, ci din inimă, în speranţa că vor readuce zâmbetul pe chipul copiilor şi o rază de speranţă în inima mamei acestora.

„M-a răvăşit cazul Tamarei, deoarece creşte de una singură, în condiţii foarte dificile, cinci copii. Noi am fost şase copii în familie. Intuitiv, am înţeles că trebuie ajutată”, spune Petru. Consiliul raional Căuşeni a contribuit cu jumătate din suma pentru casă, cealaltă jumătate a fost oferită de familia din Chişinău. Tamara şi cei cinci copii ai săi, dintre care gemenii Adrian şi Bogdan, au câte opt ani, Dumitru – cinci ani, Nistor – trei ani şi o pruncuţă de un an, Maria, s-au mutat recent în locuinţa nouă, în satul Chircăieşti, Căuşeni.

Daruri de Crăciun

Pe lângă faptul că au ajutat-o să-şi cumpere casă, Petru şi Viorica şi-au anunţat prietenii despre posibilitatea de a ajuta această familie. Duminică, un microbuz încărcat cu daruri a luat calea din Chişinău spre Chircăieşti. Familia Cătănoi a primit în dar un frigider, maşină de spălat, un aragaz, produse alimentare, haine şi jucării. Feţele copiilor care, până atunci, n-au avut parte de jucării, radiau de bucurie, iar la despărţire n-au uitat să mulţumească.

„La apelul nostru au contribuit cu daruri pentru Tamara şi copii, cinci familii ale prietenilor noştri. Încă două familii s-au oferit să-i cumpere la primăvară o văcuţă”, spune Viorica, precizând că a dorit din toată inima să ajute această familie.

„E o femeie care luptă să-şi poată întreţine copiii, o mamă afectuoasă şi grijulie. Banii investiţi într-o faptă bună îţi pot aduce uneori o satisfacţie mai mare decât o vacanţă peste hotare ori o maşină nouă”, este de părere Viorica.

Vor avea şi o vacă

La rândul ei, Tamara Cătănoi le-a mulţumit celor care au ajutat-o. „După mai bine de doi ani, cât am bătut pe la toate uşile, pe la primărie, ministere, nu mai aveam speranţe că vom avea un cuib al nostru. Domnul Petru şi Viorica parcă au fost trimişi de Dumnezeu, nici nu-mi venea a crede că vom avea o casă a noastră. Avem loc în curte unde planific să construiesc un grajd pentru vacă. Mulţumim încă o dată acestei familii şi tuturor celor care ne-au ajutat prin intermediul lor”, a spus femeia, precizând că prima oară după mulţi ani vor avea parte de sărbători cum n-au mai avut în ultimii ani, în linişte şi căldură.

Svetlana Corobceanu

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Ultimele articole de Svetlana Corobceanu (vezi toate)