Falsuri media // Obama nu a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor

Pe 23 septembrie, pe internet a fost publicată o ştire cu referire la compania de televiziune şi radio CNN, potrivit căreia, preşedintele SUA, Barack Obama, în timpul discursului în faţa membrilor „Mesei rotunde de afaceri” ar fi „acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”.

„Incapacitatea şi nedorinţa autorităţilor ucrainene de a repara ceva, ci dimpotrivă, acţiunile îndreptate spre înrăutăţirea semnificativă a situaţiei în care se află întreaga populaţie, nu poate fi calificată cu greu drept genocid al propriului popor”, se menţionează în declaraţia falsă, atribuită lui Barack Obama.
Informaţia a fost publicată pe site-urile oppps.ru (care a publicat în repetate rânduri informaţii false), jakos.net, postsover.ru, precum şi pe reţelele de socializare.

44.1

Screenshot de pe site-ul oppps.ru

Traducerea ştirii de pe site-ul oppps.ru:

 CNN: „Barack Obama a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”

 „În cadrul Mesei rotunde de afaceri (Business Roundtable), care s-a desfăşurat la Washington, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”, informează postul de radio american CNN.

44.3

Screenshot de pe site-ul Jakos.net

Traducerea ştirii de pe site-ul hollivizor.ru:

CNN: „Barack Obama a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”

 „În cadrul Mesei rotunde de afaceri (Business Roundtable), care s-a desfăşurat la Washington, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”, informează postul de radio american CNN. „În pofida asistenţei multilaterale pe care Statele Unite o acordă Ucrainei, cu părere de rău, trebuie să constatăm că situaţia din această ţară s-a înrăutăţit şi continuă să se înrăutăţească. Mijloacele alocate dispar nu se ştie unde…

Barack Obama într-adevăr a rostit un discurs în faţa membrilor „Mesei rotunde de afaceri” (asociaţia celor mai importante companii americane), care s-a desfăşurat pe 16 septembrie, în Washington. Este destul de ciudat că o asemenea ştire a apărut după aproape o săptămână de la evenimentul respectiv.

Analizând textul discursului preşedintelui SUA (în limbile engleză şi rusă), se poate vedea că acolo nu există cuvinte cu privire la genocidul poporului ucrainean. Obama nu a spus în genere nimic despre Ucraina. În ştirile CNN, de asemenea, nu sunt prezentate asemenea afirmaţii ale preşedintelui american.

Tag: Barack Obama, genocid, Ucraina

Originalul articolului în limba rusă poate fi văzut aici:

http://www.stopfake.org/obama-ne-obvinyal-vlasti-ukrainy-v-genotside-sobstvennogo-naroda/

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)