Expulzarea cetățenilor turci, „un semn de mulțumire pentru Erdogan”

Expulzarea cetățenilor turci de pe teritoriul Republicii Moldova este un semn de mulțumire la adresa președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, care va costa scump Republica Moldova, afirmă Igor Munteanu, director IDIS Viitorul.

„Este regretabil și rușinos că autoritățile Republicii Moldova se înregimentează cu atâta ușurință la campania președintelui Erdogan de a-și reprima opoziția politică”, spune Igor Munteanu, într-un comentariu pentru Cotidianul.md.

„Personal mă îndoiesc că există probe în această privință, mai degrabă, o indicație politică din partea celor pentru care vizita lui Erdogan anunțată în octombrie trebuie să includă ceva de care autoritățile de la Ankara se vor arăta foarte mulțumite. Cu siguranță, această acțiune va intra în vizorul Consiliului antidiscriminare și va avea consecințe la CEDO pentru cei implicați”, a adăugat fostul ambasador.

Serviciul de Informații și Securitate a descins, joi dimineață, 6 septembrie, la filialele liceului Orizont și a reținut șase angajați de origine turcă și un adolescent. Calificând aceste persoane drept periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, SIS le-a expulzat în Turcia.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)