Explozie de tinereţe la galeria „Constantin Brâncuşi”

Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” ne prezintă noi creaţii ale celor mai tineri artişti plastici din R. Moldova, în cadrul expoziţiei „Noi – tineretul creator”, inaugurată miercuri în sala mare a galeriei.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiştilor Plastici, care îşi propune să promoveze talentele tinere şi să le ofere creatorilor aflaţi în perioada debutului o platformă de afirmare. Expoziţia îşi aşteaptă vizitatorii între 15 februarie şi 6 martie, ea cuprinde peste 200 de lucrări, realizate de 116 artişti, limita de vârstă a participanţilor fiind de 35 de ani.

Criticul de artă Tudor Braga afirmă că prin astfel de expoziţii tinerii artişti capătă  mai multă încredere în forţele proprii, iar pe de altă parte, publicul are posibilitatea de a le vedea lucrările, în premieră. Expoziţia este de fapt un concurs, în data de 24 februarie urmând să fie anunţate numele învingătorilor. UAP va acorda şi premii, care însă nu vor depăşi valoarea de 1000 de lei. În expoziţie predomină pictura în ulei, care pune în lumină aptitudinile profesionale ale autorilor. Sunt expuse de asemenea lucrări de grafică, sculptură, tapiserii şi instalaţii de inspiraţie tehnicistă sau cosmică.

I. N.