EXCLUSIV // Opinia patronului microbuzului despre care oamenii legii spun că a intrat în mulţime: „Am parcat la indicaţia poliţiştilor”

Patronul microbuzului de model Mercedes Sprinter, Ion Matasevici, automobilul căruia, potrivit reprezentanţilor poliţiei, ar fi intrat în mulţime şi s-ar fi deplasat în direcţia cordonului de poliţişti, punând astfel în pericol viaţa şi sănătatea protestatarilor şi oamenilor legii, neagă acuzaţiile. Ion Matasevici a declarat că poliţiştii sunt cei care le-au arătat de fapt locul unde să parcheze maşina.

„Eu nu am permis pentru remorcă şi, în calitate de şofer, l-am luat pe vecinul nostru, Alexei Alexeev, din Bubuieci. Şoferul a parcat maşina în locul indicat de poliţist. Tot poliţiştii i-a zis să o dea un pic mai înapoi. N-a lovit pe nimeni, dar oamenii din spate s-au revoltat. I-am spus că voi merge în urmă şi îi voi face loc ca să iasă. El însă mi-a spus că se simte rău. I-am spus să iasă şi am urcat eu la volan. Pe contrasens, am pornit cu învoirea poliţiştilor de la patrulare. Ei mi-au permis să parchez maşina mai la vale, însă acolo erau alţi poliţişti, care văzând că nu am categoria necesară de permis, mi-au luat actele şi mi-au arestat maşina”, ne-a declarat Ion Matasevici.

Şoferul automobilului Alexei Alexeev, a fost reţinut astăzi dimineaţă, 18 septembrie. Microbuzul transporta boxele pentru sonorizarea protestului care a avut loc ieri, 17 septembrie, în faţa Parlamentului, la care oamenii au protestat faţă de schimbarea abuzivă a sistemului electoral. Cetăţenii au ieşit să protesteze la apelul partidelor de opoziţie PPDA şi PAS.

Ştirea se actualizează.