EXCLUSIV // Opinia patronului microbuzului despre care oamenii legii spun că a intrat în mulţime: „Am parcat la indicaţia poliţiştilor”

Patronul microbuzului de model Mercedes Sprinter, Ion Matasevici, automobilul căruia, potrivit reprezentanţilor poliţiei, ar fi intrat în mulţime şi s-ar fi deplasat în direcţia cordonului de poliţişti, punând astfel în pericol viaţa şi sănătatea protestatarilor şi oamenilor legii, neagă acuzaţiile. Ion Matasevici a declarat că poliţiştii sunt cei care le-au arătat de fapt locul unde să parcheze maşina.

„Eu nu am permis pentru remorcă şi, în calitate de şofer, l-am luat pe vecinul nostru, Alexei Alexeev, din Bubuieci. Şoferul a parcat maşina în locul indicat de poliţist. Tot poliţiştii i-a zis să o dea un pic mai înapoi. N-a lovit pe nimeni, dar oamenii din spate s-au revoltat. I-am spus că voi merge în urmă şi îi voi face loc ca să iasă. El însă mi-a spus că se simte rău. I-am spus să iasă şi am urcat eu la volan. Pe contrasens, am pornit cu învoirea poliţiştilor de la patrulare. Ei mi-au permis să parchez maşina mai la vale, însă acolo erau alţi poliţişti, care văzând că nu am categoria necesară de permis, mi-au luat actele şi mi-au arestat maşina”, ne-a declarat Ion Matasevici.

Şoferul automobilului Alexei Alexeev, a fost reţinut astăzi dimineaţă, 18 septembrie. Microbuzul transporta boxele pentru sonorizarea protestului care a avut loc ieri, 17 septembrie, în faţa Parlamentului, la care oamenii au protestat faţă de schimbarea abuzivă a sistemului electoral. Cetăţenii au ieşit să protesteze la apelul partidelor de opoziţie PPDA şi PAS.

Ştirea se actualizează.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)