EXCLUSIV // Iacobaş Construct SRL a STOPAT de o lună, din cauza DATORIILOR Primăriei Chişinău, livrarea de pavaj pentru bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt

Urmăriţi mai jos un reportaj fotografic de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, fotografii care scot la iveală una din cele mai grave probleme ale calităţii reparaţiilor bulevardului, şi anume legătura neglijentă dintre pavaj şi borduri. La fel, unele porţiuni ale carosabilului nu sunt la acelaşi nivel. Fotografii: Nadejda Roşcovanu

Deși agentul economic ce efectuează lucrările de renovare pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt susține că Direcția generală transport public și căi de comunicație a Consiliului Municipal Chișinău are datorii mari, Oleg Poiată, şeful nou al acestei direcţii spune contrariul: „Nu avem nicio datorie!”. La rândul său, reprezentantul „Iacobaş Construct” SRL ne-a declarat că Primăria Chişinău are într-adevăr datorii mari şi că furnizarea de materiale de construcţie a fost suspendată de o lună.

Încheierea lucrărilor de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din mun. Chişinău este preconizată pentru sfârșitul lui august curent, a declarat pentru JURNAL de Chișinău şeful Direcției generale transport public și căi de Comunicație, Oleg Poiată. Acelaşi termen este stabilit și pentru celelalte două drumuri care fac parte pachetul BERD 1, bd. C. Negruzzi și str. V. Alecsandri. Totodată, poiată a infirmat că Direcţia transport a Primăriei ar avea datorii faţă SC Delta ACM- 93 din România, responsabilă de executarea lucrărilor pe cele șase drumuri principale din centrul capitalei.

La rândul său, dirigintele de șantier SC Delta ACM – 93, Valentin Şvaga, care supraveghează lucrările de acoperire cu pavaj, ne-a declarat că Direcția generală transport public și căi de comunicație a Primăriei mun. Chișinău are datorii foarte mari la SC Delta ACM- 93, de aceea lucrările sunt în întârziere.

Am solicitat opinia managerului firmei SC „Iacobaş Construct” SRL, agentul economic ce a câștigat licitația și care livrează materiale de construcție pentru partea pietonală a bulevardului, care a confirmat că există într-adevăr datorii mari din partea primăriei și că, de mai bine de o lună, nu au fost făcute transferuri de bani pe conturile agentului economic, „de aceea au fost stopate livrările de materiale de construcție, de trei săptămâni”, ne-a precizat reprezentantul firmei.

Acesta a refuzat să ne spună valoarea datoriei Direcției generale transport, motivând că nu ar ieşi bine dacă ar fi făcută publică „relația dintre doi agenți economici”. Managerul „Iacobaș construct” a precizat că pavajul este de cea mai înaltă calitate şi că „oricine poate să ia o bucată și să o verifice, este produs din cea mai înaltă marcă de ciment”.

Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt se repară pe o lungime de 3,80 km și lățimea de 18 m. De calitatea efectuării lucrărilor este responsabilă compania franceză „Egis Internațional”.

 

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Ambasadei.