Excesul de brânză şi cola poate ucide

Mai multe studii efectuate, de-a lungul timpului, de specialişti din întreaga lume au arătat că băuturile carbogazoase dietetice, bazate pe extract de cola, ne fac rău. Recent, cercetătorii britanici au evidenţiat că şi aparent inofensiva brânză e dăunătoare.

Consumul de băuturi carbogazoase dietetice cu extract de cola creşte riscul unui atac cerebral cu 61%, arată un studiu recent, realizat de specialiştii de la un institut din New York, SUA, şi publicat în revista „European Journal of Cancer”.

Totodată, cercetări mai vechi au demonstrat că aceste băuturi au efecte dezastruoase şi asupra rinichilor, a densităţii oaselor, şi pot fi chiar cauza unor dureri de cap cronice.

De curând, şi un deliciu culinar a fost înscris pe lista alimentelor periculoase. Este vorba despre brânza care, consumată în exces, poate ucide, potrivit unui experiment realizat de o echipă de specialişti britanici. Mai exact, persoanele care consumă mai mult de 53 de grame de brânzeturi pe zi, îşi cresc cu 50% riscul de a dezvolta cancer de vezică urinară.

The following two tabs change content below.