Ex-procurorul general, Valeriu Gurbulea, a fost acţionat în judecată

Şefa Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului din Chişinău, Svetlana Chifa, învinuită în mod public de procurorul general Valeriu Gurbulea că ar fi urmărit interese meschine în procesul de realizare a unor adopţii, a fost scoasă de sub urmărirea penală de Procuratura Generală. Chifa îi cere acum lui Gurbulea drept prejudiciu moral 200 mii de lei.

Avocatul Svetlanei Chifa, Viorel Sava, a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că a depus o cerere la Judecătoria sectorului Buiucani privind intentarea unei acţiuni civile împotriva lui Valeriu Gurbulea, prin care solicită repararea prejudiciului provocat reputaţiei, demnităţii şi onoarei clientei sale.

„În ianuarie 2009, Gurbulea a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a formulat la adresa Svetlanei Chifa învinuiri grave şi deosebit de grave vizând traficul de copii. Acesta a încălcat principiul prezumţiei nevinovăţiei. A fost un dosar cusut cu aţă albă, instrumentat la comanda fostei conduceri. Acum, la un an după aceasta, iese la iveală că e un dosar fără niciun element probatoriu”, a opinat avocatul.

La rândul său, Chifa a declarat că drept temei pentru intentarea celui de-al doilea dosar penal a servit mărturiile angajaţilor Centrului de plasament „Concordia” din satul Pârâta, raionul Dubăsari, vizavi de cazul fraţilor Abraxin. Centrul respectiv era patronat de Taisia Voronin.

Solicitat de jurnal.md, Valeriu Gurbulea a declarat că nu consideră că ar fi lezat onoarea şi demnitatea profesională a Svetlanei Chifa. „Nu îmi amintesc exact ce am spus atunci, dar ţin minte că am vorbit despre încălcarea unor proceduri legale de adopţie. Vizavi de acest caz a existat şi o decizie a Consiliului Suprem de Securitate”, a spus fostul procuror. Acesta a menţionat că mai multe detalii le va oferi în cadrul procesului de judecată.

Şedinţa de judecată va avea loc pe 23 martie curent, ora 12.00.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)