Ex-premierul Ion Sturza: "Numirea lui Gaburici va rămâne o anecdotă în istoria R. Moldova"

sedinta parlament vot gaburici.f.nadea roscovanu

Ex-premierul Ion Sturza consideră că actualul premier Chiril Gaburici (foto, dreapta) trebuie să ofere explicaţii despre integritatea sa, după ce a devenit clar că el nu are studii superioare, iar documentele sale de studii indică faptul că au fost falsificate. Sturza opinează că, deşi se pregăteşte din decembrie să preia funcţia de prim-ministru, Gaburici nu a conştientizat responsabilitatea care îi revine şi amploarea problemelor existente.

„Domnul Gaburici ar trebui să ofere informații despre integritatea sa! Altfel, nu e de glumă! Ne va reprezenta în toată lumea și imaginați-vă cum ar fi să fie contestat! Au apărut dezvăluiri în presă, pe net, declarațiile ministrului Educației, interpelări parlamentare, dosarul penal. Lucrurile au devenit foarte clare: dl Gaburici nu are studii superioare și se pare că a falsificat toate documentele de studii! Lucru ce mi se pare de o gravitate excepțională”, notează într-un comentariu postat pe o reţea de socializare ex-premierul Ion Sturza.

Potrivit lui, în această situație, orice om de bun-simț ar fi avut procese de conştiinţă, nu şi actualul premier. „El o face pe macho: ba-i pe tanc, ba-i pe trotinetă. Mai nou, el organizează ședințe cu ambasadorii străini la cantina de la Holercani. Domnul Tapiola și colegii săi se presupune că ar trebui să leșine de atâta atenție. El ia la „karandaș” tot ce îi spun mentorii europenizării, în stil moldovenesc. Știind foarte bine că nimic nu se va realiza”, adaugă Sturza.

Totodată, acesta a făcut un apel către coaliția de guvernare în care cere demisia de onoare a dlui Gaburici. „Acest episod este un accident și va rămâne și ca o anecdotă în istoria țării”, a mai spus Sturza. Amintim că Inspectoratul General de Poliție a deschis un dosar penal în cazul studiilor premierului Chiril Gaburici. Cauza penală este deschisă în baza articolului 361 din Codul Penal care se referă la „’confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ștampilelor sau sigiliilor false”. Ministerul Afacerilor Interne a explicat că este vorba de actul de studii medii obținut de premierul Chiril Gaburici.

La rândul său, premierul Gaburici a declarat, în cadrul unei emisiuni tv, că studiile sale “nu contează”.

The following two tabs change content below.