Evgheni Şevciuk: „Asistăm la un circ, prin care doresc să sperie poporul ca el să tacă”

Fostul lider al autorităţilor separatiste de la Tiraspol, Igor Şevciuk, a anunţat pe pagina sa de Facebook că reprezentanţii aşa-numitului minister de interne de la Tiraspol au descins vineri cu perecheziţii în apartamentul şi în casa părinţilor săi din s. Stroieşti, Râbniţa, imobil procurat în 2003. Totodată, aceştia ar fi discins cu percheziţii în casa socrilor, a părinţilor Ninei Şevciuk, cea care a ocupat anterior funcţia de aşa-numit vice-prim-ministru în administraţia sa.

Fostul lider autoproclamat de la Tiraspol se plânge că reprezentanţii organelor de forţă din stânga Nistrului au descins cu burghiul în locuinţa sa „în speranţa să găsească milioanele de care ar fi deposedat bugetul” şi i-au intimidat totodată tatăl, în vârstă de 80 de ani, care a suferit recent un atac cerebral şi urmează să fie supus unei noi intervenţii medicale.

Potrivit lui Şevciuc, cei care au descins la Stroeşti îşi propun să dea publicităţii un documentar cu averile sale. „Acest spectacol, umilirea părinţilor mei, demonstrează de ce sunt în stare cei care au frică să nu piardă puterea şi arată incapacitatea acestora de a face faţă problemelor cu care se confruntă populaţia din Transnistria. Asistăm la un circ prin care doresc să sperie poporul ca el să tacă şi să rabde”, afirmă Şevciuk.

Amintim că pretinsul parlament din stânga Nistrului a ridicat pe 28 iunie imunitatea fostului lider al administraţiei separatiste de la Tiraspol Evgheni Şevciuk. Acesta este acuzat de furt, corupţie şi abuz de putere. Şevciuk nu a aşteptat să fie arestat, el a fugit cu o barcă pe Nistru şi se află la Chişinău. Şevciuk este acuzat de fraudă în proporții deosebit de mari, că ar fi creat un fond de stabilizare, pe conturile căruia au fost transferate circa 8 milioane de dolari SUA de pe un cont specializat, unde erau transferați banii pentru gazele consumate.

The following two tabs change content below.