Evenimente dedicate Zilei Eroilor

DSC_8031cimitirul eroilor romani tigancaf.nadea roscovanu

Cimitirul Eroilor Români de la Ţiganca Foto: Nadea Roscovanu

 Ambasada României din Republica Moldova, cu sprijinul Mitropoliei Basarabiei și Ministerului Apărării al Republicii Moldova, organizează joi, 21 mai 2015, o serie de evenimente dedicate Zilei Eroilor.

Astfel, începând cu ora 11.30, la Cimitirul de onoare al ostaşilor români de la Călarași (r. Călarași) a avut loc un ceremonial de depuneri de flori la mormintele soldaților români. Un sobor de preoţi ai Mitropoliei Basarabiei a oficiat un ceremonial religios. La activitate au participat ofițeri din cadrul Ministerului Apărării Republicii Moldova și reprezentanţi ai autorităţilor locale din raionul Călarași.

De asemenea, la ora 12.00, la Cimitirul de onoare al ostaşilor români de la Țiganca (r. Cantemir), Ambasada României și Consulatul General al României la Cahul au organizat un ceremonial de depuneri de flori la mormintele soldaților, iar un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat un ceremonial religios. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din raionul Cantemir și ai localităţilor Cania, Stoianovca şi Ţiganca, se spune într-un comunicat al Ambasadei României.