Evaziune fiscală de milioane de lei la „Andy`s Pizza” şi „La plăcinte”

Administraţia reţelei de restaurante „Andy’s Pizza” şi „La plăcinte” este suspectată de fraudă fiscală în valoare de milioane de lei, relatează jurnal.md.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) a efectuat recent controale la această reţea, constituită din 25 de restaurante de pe întreg teritoriul republicii, şi a depistat mai multe încălcări, printre care eschivarea de la plata impozitelor. Suma prejudiciului cauzat statului e de ordinul milioanelor de lei. CCCEC va face mai multe dezvăluiri în cadrul unei conferinţe de presă.

Anterior, directorul general al Companiei „Trabo Plus”, proprietara acestei reţele de restaurante, Andrei Tranga, a declarat pentru jurnal.md că nu se simte terorizat de controalele pe care le efectuează organele fiscale şi că nu înţelege de ce mulţi agenţi economici îşi închid afacerile, iar investitorii străini nu vor să vină în R. Moldova. „Suntem supuşi verificărilor, unele controale sunt programate şi altele inopinate. Nu ştiu ce se întâmplă la alte companii, dar la noi rulajele nu trezesc dubii şi, din acest motiv, dormim liniştiţi. Organele fiscale îşi fac treaba şi atât. Pot să vă spun că pentru a face business în Moldova sunt create toate condiţiile”, a spus Tranga, în iunie 2009, atunci când se mai aflau comuniştii la guvernare.

De asemenea, Tranga a respins zvonurile că reţeaua de restaurante „Andy’s Pizza” şi „La Plăcinte” ar aparţine lui Oleg Voronin. „Reţeaua de restaurante nu aparţine lui Oleg Vladimirovici, aşa cum se vehiculează de mai mult timp, ci aparţine aceluiaşi proprietar încă din 1999. Practic, pe Oleg Vladimirovici nici nu-l cunosc. Noi suntem patrioţi şi vrem să arătăm lumii care vine în Republica Moldova că avem bucătărie naţională. Din cauza acestor zvonuri, are de suferit imaginea companiei noastre. Cineva vrea să ne păteze imaginea, dar nu vă pot spune cine vrea acest lucru, pentru că nu ştiu”, spunea Tranga, în iunie 2009.

Compania „Andy`s Pizza” funcţionează în R. Moldova de peste zece ani. În prezent, compania gestionează 25 de restaurante „Andy`s Pizza” şi „La plăcinte”, trei dintre care activează la Bălţi.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)