Euro 2016: România joacă astăzi cu Elveţia, de la 19:00

euro2016_m

România va juca azi, de la ora 19:00, cel de-al doilea meci din Grupa A la Campionatul European de fotbal din Franţa, informează Prosport. Selecţionata pregătită de Anghel Iordănescu va juca pe Parc des Princes, din Paris, contra Elveţiei. Adversara naţionalei României se prezintă la meci din postura de învingătoare în prima etapă din faza grupelor, elevii lui Vladimir Petkovici învingând Albania cu 1-0. După jocul bun contra Franţei, naţionala ţării noastre are nevoie de o victorie, iar în acest moment Anghel Iordănescu are de rezolvat trei dileme în pregătirea tactică a partidei.

Anghel Iordănescu se gândeşte să păstreze nucleul echipei care a impresionat în debutul EURO 2016, la meciul cu Franţa. Astfel, doar Torje ar putea să intre în primul „11” pentru partida cu elveţienii.

Echipe probabile:

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ (S. Filip) – Pintilii, Hoban – Torje, N. Stanciu, B. Stancu – Keşeru.
Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez, Behrami, Dzemaili, G. Xhaka, Shaqiri, Seferovici, Mehmedi

Răzvan Raţ a picat examenul cu Payet. Îl va susţine şi în faţa lui Shaqiri?

Cel mai experimentat fotbalist român din echipa care a jucat cu Franţa, Răzvan Raţ, a avut o prestaţie foarte slabă în banda stângă a defensivei. Pe partea lui de teren au fost purtate cele mai periculoase faze ofensive ale francezilor, iar tot de lângă el a centrat Dimiti Payet la golul marcat de Giroud pentru 1-0.

Anghel Iordănescu ia astfel în calcul înlocuirea lui Raţ pentru meciul contra elveţienilor, în special în contextul în care fundaşul stânga care va juca pentru România va trebui să facă faţă unui nou jucător cu calităţi deosebite, Xherdan Shaqiri, fotbalist al lui Stoke. Bătăile de cap ale lui Tata Puiu sunt însă date de faptul că nici înlocuitorul lui Raţ nu este într-o formă prea bună, Steliano Filip arătând carenţe importante la ultimul amical din cantonamentul italian, contra Ucrainei.
„Aş vrea să spun că după meciul cu Franţa principala noastră problemă a fost refacerea: fizică şi mentală. Sper să vedem mâine că am reuşit să facem acest lucru. Am reuşit în startul primei reprize, dar şi în cea de-a doua, să facem un joc bun. În final, a trebuit să acceptăm că Franţa a câştigat jocul. Ne aşteaptă un meci cu o echipă valoroasă, trebuie să fim concentraţi. Este un meci foarte important pentru echipa noastră naţională. În ceea ce priveşte primul „11”, este deja conturat.”

„Elveţia este o echipă cu experienţă. Din lotul de 23, 18 jucători evoluează în campionate puternice, precum Franţa, Anglia şi Germania. Din 2004, Elveţia a participat la toate competiţiile majore, iar din acest punct de vedere sunt convins că va fi un meci dificil. Ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Franţa a trecut, sper ca băieţii să fie concentraţi şi motivaţi pentru meciul cu Elveţia pentru că obiectivul este acela de a ieşi din grupă”, a spus Anghel Iordănescu.

Citeşte continuarea pe Prosport.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)