Eugenia Duca, femeie de afaceri: „De ce Muruianu nu a utilizat în cei opt ani de zile dreptul său la libera exprimare?”

„Discursul d-lui Muruianu a fost bine pregătit şi a fost citit de pe hârtie. De aceea, scuzele post-factum pentru etichetările la adresa presei, precum că le-ar fi rostit nu în ultimul rând din „lipsă de experienţă în discursuri publice”, arată nivelul scăzut de cultură şi lipsa de profesionalism a preşedintelui CSM. Din păcate, acesta încă nu conştientizează rolul presei într-un stat democratic. De ce oare dl Muruianu nu a utilizat în cei opt ani de zile dreptul său la libera exprimare, nu a reacţionat la criticile aduse în presă, nu a ieşit cu declaraţii vizavi de cazurile pe care Republica Moldova le-a pierdut la CEDO? În cadrul şedinţelor de judecată, dacă-ţi permiţi un asemenea comportament, eşti sancţionat pentru ultraj şi sfidarea curţii, rămâne de văzut cum va fi sancţionat preşedintele CSJ care şi-a permis să-şi eticheteze colegii şi presa în mod public.
Îmi amintesc de o frază spusă cândva de un înţelept, care-l caracterizează perfect pe dl Muruianu: dacă nu aş fi ceea ce am, nu aş avea ceea ce sunt. Ion Muruianu prin postul pe care l-a deţinut în aceşti ani este ceea ce au câştigat în urma acţiunilor sale cei care l-au instalat în acest post. A fost un instrument comod în mâinile nomenclaturii comuniste.
În cazul meu, hotărârea CEDO pronunţată la 3 martie 2009 nu a fost executată de Republica Moldova nici până în prezent. Mai mult decât atât, de la acea dată mi-au fost aduse prejudicii mult mai mari decât anterior – prejudicii cauzate prin participarea dlui Muruianu. CSJ a tergiversat şedinţa de anulare a propriei hotărâri nelegale timp de şapte luni, iar apoi a emis o hotărâre neexecutabilă. Între timp, hoţii au vândut de câteva ori o parte din clădire şi au gajat pentru datorii enorme o altă parte a clădirii, aducând firma  la starea de insolvabilitate pentru a transmite conducerea firmei către stat şi pentru a şterge urmele maşinaţiilor şi spălărilor de bani în proporţii deosebit de mari. În cazul meu, fărădelegile continuă, dar acum în mod oficial – în numele Statului. Rămâne să vedem cine şi cum va acoperi despăgubirile pentru prejudiciile care mi se aduc”.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)