Eugen Sturza, candidatul democrat la funcţia de ministru al Apărării, a crescut „alături de Vlad Filat”

Eugen Sturza, candidatul la funcţia de ministru al Apărării propus de Partidul Democrat, a fost şef de cabinet al lui Iurie Leancă. În timpul mandatului de premier al lui Vlad Filat a fost consilier. Eugen Sturza este actualmente vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova.

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a anunţat astăzi, 12 septembrie, în urma ședinței săptămânale a formaţiunii sale, că a decis să-l înainteze la funcția de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, vicepreşedintele Partidului Popular European. „Premierul Pavel Filip va înainta astăzi președintelui Dodon candidatura pentru funcția de ministru al Apărării. În cazul în care Igor Dodon nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza, avem dreptul să înaintăm din nou aceeaşi candidatură. Nu vom accepta niciun compromis”, a declarat Vlad Plahotniuc.

„Am crescut alături de președintele PLDM, fostul prim-ministru Vlad Filat, în primul rând, ca persoană, și am învățat o bună parte din tot ce știu acum, lucru pentru care îi sunt recunoscător. Noi avem o colaborare frumoasă și acum. Iurie Leancă, de asemenea, este foarte deschis, știe să te pună în valoare și te ajută să fii bun în ceea ce faci”, a declarat Sturza într-un interviu pentru ea.md.