Eugen Sturza, candidatul democrat la funcţia de ministru al Apărării, a crescut „alături de Vlad Filat”

Eugen Sturza, candidatul la funcţia de ministru al Apărării propus de Partidul Democrat, a fost şef de cabinet al lui Iurie Leancă. În timpul mandatului de premier al lui Vlad Filat a fost consilier. Eugen Sturza este actualmente vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova.

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a anunţat astăzi, 12 septembrie, în urma ședinței săptămânale a formaţiunii sale, că a decis să-l înainteze la funcția de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, vicepreşedintele Partidului Popular European. „Premierul Pavel Filip va înainta astăzi președintelui Dodon candidatura pentru funcția de ministru al Apărării. În cazul în care Igor Dodon nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza, avem dreptul să înaintăm din nou aceeaşi candidatură. Nu vom accepta niciun compromis”, a declarat Vlad Plahotniuc.

„Am crescut alături de președintele PLDM, fostul prim-ministru Vlad Filat, în primul rând, ca persoană, și am învățat o bună parte din tot ce știu acum, lucru pentru care îi sunt recunoscător. Noi avem o colaborare frumoasă și acum. Iurie Leancă, de asemenea, este foarte deschis, știe să te pună în valoare și te ajută să fii bun în ceea ce faci”, a declarat Sturza într-un interviu pentru ea.md.

 • Patrick

  văd că de Maia Sandu nu scrie nimeni că a crescut lîngă Filat, iar cîțiva ani în urma chiar era cel mai apropiat politician a lui Filat..

 • Marcel

  Cam tinerel acest candidat. Defapt, decit batrin si expert in ceea ce tine de mita si hotie, mai bine asa.

  • Grișa Papuc

   Chai nu are nici o treabă vârsta lui, important e sa participe la guvernare si sa se alature taberii pro Europene si sa-i blocheze cu totii impreuna initiativele prostesti a imbecilului de Dodon.

  • Realism Metafizic

   Tinerel, deci neprihănit, deci cinstit.

 • Grigore Petrov

  decît vreo lepădătură a lui Dodon! mai bine să fie cineva pro-european! E necesar cu orice preț să nu îi permitem lui Dodon să pună omul Rusiei în așa funcție!

  • Elena Burlacu

   Dodon il vrea in functia asta pe Gaciuc. Pe Sturza nu-l va accepta