Eugen Doga la Art House Café

   

Seara de 23 august a fost una cu totul specială la Art House Café (Teatrul „Eugene Ionesco”), avându-l ca protagonist pe compozitorul Eugen Doga, însoţit de artişti îndrăgiţi, participanţi la concertul extraordinar de la Palatul Naţional, consacrat Zilei Limbii Române.

La întâlnirea cu Eugen Doga a venit un public numeros, localul Art House Café fiind arhiplin chiar de la deschiderea manifestării.

Eugen Doga a mărturisit că este o persoană receptivă, urmăreşte fiecare tânăr talentat, e atent la evoluţia lui: „Dacă văd pe cineva talentat, mă apropii imediat de el și el de mine, fiindcă numai așa se face treabă bună”.

Soprana Valentina Naforniță – de un an solistă a Operei din Viena, în toamnă, va debuta la Teatrul de Operă La Scala din Milano – a fost de asemenea prezentă la eveniment. Ea a afirmat că, în acest an, a acumulat atâtea cunoștințe și experiență cât nu a putut aduna în toată perioada în care a studiat canto.

Revenită în țară, mărturiseşte: „Trăiesc emoții deosebite să cânt acasă, cu maestrul Doga şi cu atâţia oameni talentați”. La concertul din 27 august curent, Valentina Naforniţă a cântat într-o manieră cu totul aparte imnul „Limba noastră” în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar pe 30 august, a interpretat la Palatul Naţional, în premieră, lucrarea „O lacrimă de iubire”.

La serata de la Art House Café a răsunat celebrul vals „Blânda și tandra mea fiară” de Eugen Doga, interpretat de însuşi maestrul Doga. I s-a alăturat și discipolul său, Ionel Manciu (vioară), trezind sunete miraculoase urmate de ropote de aplauze. Tânărul Ionel Manciu, care are doar 18 ani, deși recunoaşte că este modest, a mărturisit că datorită eforturilor sale, începând cu septembrie, va fi student bursier la Londra.

La solicitarea publicului, Vitalie Advahov a interpretat o melodie temperamentală, primită cu multă căldură de spectatori. Una din surprizele serii a fost noua variantă a romanței „Ochiul tău iubit” de Mihai Eminescu, interpretată de formația „Akord”.

Moderatoarea şi organizatoarea Serilor de Joi de la Art House Café, Valentina Butnaru, preşedintă a Societăţii „Limba noastră cea Română”, ne-a comunicat că, pentru septembrie, sunt programate noi întâlniri cu invitați-legendă, care stau adesea într-un con de umbră și, încet-încet, trec în anonimat. Obiectivul Serilor de Joi constă în valorificarea talentelor și a valorilor autentice.

Liliana Vîntu

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)